Старински рецепт за УШТИПКЕ који не упијају УЉЕ - Дуго остају СВЕЖИ, не чека се да тесто нарасте, а састојке већ ИМАТЕ
Рецепт за најбрже уштипке који не упијају уље свака дама мора да име, јер зачас ћете направити предивну вечеру за целу породицу или неочекиване госте!
Пред вама је рецепт за најбрже уштипке које сте икада правили! Идеални су како за вечеру, тако и за доручак, јер остају свежи, а праве се невероватно лако! Не морате да чекате тесто да нарасте, а све намирнице, сигруни смо, већ имате у кзхињи. Осим тога, не упијају много уља!
Састојци:
2 јајета
250 мл јогурта
350 г брашна
2 кашике уља ( и количина за пржење)
1 кашичица соли
1 кашичица прашка за пециво
1/2 кашичице сувог квасца
Припрема:
Најпре помешајте све суве састојке, а потом умутите јаја с јогуртом и уљем па постепено додајте у суве састојке и мешајте док не добијете средње густо тесто. У дубљи тигањ сипајте уље 3-4 цм и оставите да се загрије. Кашиком вадите смесу теста и спуштајте у загрејано уље. Најбоље је да уштипке пржите на умереној температури, са свих страна и пазите да не загоре.
Србија Данас/Стил/Пренела Ј.Ш.