БРЗИ НЕДЕЉНИ РУЧАК: Шпагети са ћуфтама у парадајз сосу!
Прсте да полижете.
Иако би по некој традицији за недељни ручак требало да издвојите мало више времена за прављење и да окупите ваше најмилије за трпезом, модерна времена захтевају одређена прилагођавања.
РУЧАК КОЈИ ЈЕ ЗАЛУДЕО СВЕТ! Проверите зашто је сложенац од зелене бораније проглашен ЈЕЛОМ ГОДИНЕ!
То што ћете скратити време прављења, не значи да ваш ручак неће бити укусан. Уколико га направите по овим упутствима, сигурно ће се свима свидети.
ЗА ШТЕДЉИВЕ ДОМАЋИЦЕ: Како да направите укусан ручак за САМО 170 динара? (ВИДЕО)
Потребни састојци:
- 1 мањи црни лук
- 3 шнита сланине
- 2 чена белог лука
- 1/4 шоље сецканог першуна
- 1/2 кг млевеног меса
- 1/2 шоље пармезана
- 3 супене кашике презле
- 1 јаје
- со, бибер
- 300 г шпагета
- 3 шоље соса од парадајза
Припрема:
Тестенину скувајте и оцедите. У блендер убаците црни лук, сланину, бели лук и першун, па миксајте док се не уситни. Пребаците у чинију средње величине и додајте млевено месо, пармезан, презле, јаје, со и бибер, па мешајте док се не сједини.
Од мешавине формирајте ћуфтице и пржите их са свих страна. Загрејте сос од парадајза и убаците у њега ћуфте.
Послужите са шпагетама и поспите пармезаном.