СПРЕМИТЕ СЕ ЗА АРАНЂЕЛОВДАН: Ово је РЕЦЕПТ за најукусније БАЈАДЕРЕ, готове су за 20 минута! (ВИДЕО)
Преускусно а брзо!
Касна јесен и зима су традиционално обележени славском астмосфером, од Свете Петке па све до Светог Јована многобројне славе увесељавају домове свих православних грађана у Србији.
Осим доброг дружења које је на славама загарантовано, врло је важно да славска трпеза буде богата и обилна како и приличи српској гастрономији.
ДНЕВНИ ХОРОСКОП: Бик ДРАМИ, а Девицу очекује занимљив СУСРЕТ, ево шта кажу ЗВЕЗДЕ за ДАНАШЊИ ДАН
Магични прах за ИЗБЕЉИВАЊЕ ЗУБА: Блиставо бели зуби за 10 минута! (РЕЦЕПТ)
Опада вам коса или се прекомерно знојите? Ови ЗНАКОВИ говоре да вам ШТИТНА ЖЛЕЗДА НЕ РАДИ КАКО ТРЕБА!
Од предјела и разноврсних салата, ролата и кифлица, преко супе, чорбе и сарме, печења, роштиља и рибе до најслађег славског дела - колача.
Иако прављење домаћих колача зна да одузме много времена, не постоји нити један куповни који их може заменити.
Зато смо за вас припремили брзи рецепт за неизоставне славске бајадере.
Потребно вам је:
- 16 кашика воде
- 1 маргарин
- 650гр шећера
- 300гр ораха
- 300гр млевеног кекса
- 80гр чоколаде за фил
- 100гр чоколаде за глазуру
Припрема:
Воду, маргарин и шећер ставите на ринглу да се истопи, повремено мешајте како би се маса брже сјединила. Када се маргарин и шећер истопе, шерпу склоните са рингле, и полако додајте орахе и кекс. Мешајте док не добијете густу смесу.
Припремљену смесу поделите на два једнака дела и у један додајте чоколаду коју сте претходно истопили на пари.
У плех обложен фолијом сипајте светли фил (без чоколаде) и оставите да се стегне, тамни (са чоколадом) фил додајте након што се светли стегне, како се не би помешали.
Када се смеса добро стегне извадите је тако да светли фил буде на горњој страни, прелијте глазуром од чоколаде и оставите да се стегне у фрижидеру.
Најбоље би било да оставите бајадеру да се стегне преко ноћи, међутим, ако сте нестрпљиви можете је сервирати и већ после 3 сата хлађења.
Исеците и сервирајте бајадеру по жељи.
Ако сте пропустили неки корак, видео припреме можете погледати ОВДЕ!