И ви волите бели лук? Решите се одмах непријатног задаха!
Није на одмет знати.
У зимском периоду многи се окрећу природном леку против прехладе, белом луку, али уз сва његова добра својства, непријатан задах је управо оно што нас спречава да га консумирамо чешће и у већој мери.
Пластична фолија вам се тешко одлепљује? Ево решења и за овај проблем!
ЕЛИМИНИШЕ ПРЕХЛАДУ! Ова ЧОРБА је права витаминска БОМБА, а састојке сви имају у кухињи!
МАМУРЛУК ОД СЛАТКИША!? Да, добро сте чули и једнако је мучан као и онај од превише алкохола!
Међутим, због антибактеријских и антиоксидантских својстава, бели лук немојте избегавати, већ научите како да сузбијете непријатан мирис који оставља у устима.
Снажан мирис потиче од једињења сумпора која се у крви ослобађају током пробаве хране. Ни паста за зубе ни водица за испирање уста неће вам помоћи да се решите мириса белог лука, али постоје неке намирнице које ће свакако помоћи у томе.
Истраживања су показала да су то јабуке, зелена салата, целер, кромпир, цикорија, першун, босиљак, мента или печурке. Ове намирнице садрже феноле, једињења која реагују са сумпором из белог лука и неутралишу непријатан мирис.
Највише фенола има у менти, и научници саветују да је можете појести и свежу или попити чај од нане.
– Свеже намирнице имају више ензима који убрзавају процес и боре се против мириса белог лука, али свакако можете попити и сок од јабуке и чај од нане након оброка, ако желите да мирис белог лука нестане, објаснила је Шерил Беринџер са Универзитета у Охају, која је спровела експеримент о задаху након консумирања белог лука.
ОВА СУПА ЛЕЧИ СВЕ ЖИВО! Створиће вам такав ИМУНИТЕТ да никада нећете бити БОЛЕСНИ!
Златна правила за савршену тестенину: Само овако вам се неће лепити!
СЈАЈАН ТРИК: Савршен начин да скинете налепницу, а да не остане лепљив траг