НАЈБОЉИ КУЛИНАРСКИ ТРИК! Ево КАКО да вам ПАЛАЧИНКЕ увек буду МЕКАНЕ! (ФОТО)
Ово морате испробати!
У случају да сте љубитељ палачинки, онда морате да знате овај сјајан трик, којим се служе посластичари, а који тесто чини меканим, сласним и ваздушастим.
УНИШТАВАТЕ ПОСТЕЉИНУ: Четири ГРЕШКЕ у прању које праве ИСКУСНЕ домаћице, а прва је ИЗНЕНАЂУЈУЋА!
Лепотица коју је ПЛАСТИКА уништила: Нисам била свесна како изгледам
Портал "Гениус Реципес" пише да је кључно да користите свежа јаја, а осим тога требало би да тесто припремате на нешто другачији начин.
У рецепту којим се хвале најбољи посластичари, јаја се прво разбијају и одваја се жуманце од беланцета. Жуманце се меша са млеком, а беланце следи на самом крају, како би палачинке добиле ваздушасту форму и мекоћу.
Додавање беланцета на крају припреме теста је трик који се користи у припреми суфлеа – како би суфле остао пенаст и леган. Осим мекоће и ваздушастости, припремом палачинки на овај начин тесто ће постати тање и биће мекано.
НЕМОЈТЕ ПИТИ КАФУ КАДА СТЕ МАМУРНИ: Отрежњење зависи од ОВЕ ствари а сви је ИМАМО!
100 грама овог воћа има само 36 калорија, а чини чуда за вашу кожу!
Овај трик можете да примените у сваком рецепту за палачинке у коме се користе јаја.
Само одвојите жуманце од беланцета, у посуди сипајте суве састојке, а у другој жуманце додајте у течне састојке. Сада помешајте суве и течне састојке заједно, и на крају додајте беланце у целокупну смесу.
Оставите да одстоји око 5 минута и ваше палачинке су спремне за печење.
Оне су богате и славне, а од њихових ГРОЗНИХ НАВИКА биће вам мука!