НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КРОФНЕ ИЗ РЕРНЕ: Нарасту ОГРОМНЕ, слатке су и не садрже УЉЕ!
И не стојите поред шпорета.
Нема тога ко не воли крофне и не ужива у њима док их онако масне, слатке и "шупље" док их тамани.
МУШКЕ СУЗЕ СУ КРУПНИЈЕ ОД ЖЕНСКИХ: Ево шта значи кад твој мушкарац плаче!
ПОЗНАТА ГЛУМИЦА ТРУДНА: Борила се са НЕПЛОДНОШЋУ годинама, прошла кроз ПАКАО, па открила...
ЉУБАВ, ХОЋЕШ ЈА ТЕБЕ МАЛО?! Новак и Јелена Ђоковић се опустили на најромантичнијем месту (ВИДЕО)
Иако су омиљена посластица, многи избегавају да их једу јер се прже у уљу, и веома, а стајање уз шпорет је напорно.
Ово је рецепт за крофне из рерне:
Састојци:
40 г свежег квасца
900 г оштрог брашна
100 г меког за премесивање и обликоваје
4 јаја,
300 мл јогурта
200 мл воде
150 гр шећера
250 г маргарина
УШЛА У ШЕСТУ ДЕЦЕНИЈУ: Џенифер Лопез данас прославља 50. рођендан, а кад видите ШТА јој пише на Г*ЗИ!
СКИНУЛА СЕ У ТОПЛЕС: Позната певачица избацила СЛИКУ са плаже! Мушкарци јој поручили ОВО! Сви се СМЕЈАЛИ!
Припрема:
Млакој води размутит квасац и ставити кашику шећера. У ванглу сипати оштро брашно, јогурт, јаја, остатак шећера, 150 го топљен маргарин и квасац који је одстајао неколико минута. Варјачом сјединити тесто, тако да буде мекано и лепљиво. Добро израдити варјачом, па оставити да одстоји сат времена, да се удвостручи.
Када је тесто нарасло, посути меким брашном радну површину, истрести тесто и премесити лагано и полако. Посути опет брашном површину и тесто па оклагијом развући на дебљину 1 - 1,5 цм. Чашом вадити крофне и слагати у плех који сте премазали другим маргарином. Водите рачуна да вам остане простора између крофни јер ће доста нарасти, а због тога вам све сигурно неће стати у један плех.
Оставите прву тепсију са крофнама да одстоји 15 минута, па укључите рерну да се загреје на 180 степени. Тек тада часом вадите другу туру крофни, да вам не би прекисле ако их будете вадили кад и прве.
Када се рерна загрејала, а крофнице удвостручиле, ставите да се пеку док не добију светло браон боју. Док се пеку отопите остатак маргарина и чим извадите из рерне, крофнице одмах премажите и уваљајте у шећер, или мешавину шећера и цимета.