НУСРЕТ ЗЛАТНИ СТЕК НАПЛАЋУЈЕ 1.500 €! Кувар га прави за МНОГО МАЊЕ пара, а изглед и укус као у ЛУКС ресторану
Направио је бифтек за свега 100 €
Чувени турски кувар Нусрет Гокче, односно "краљ соли" или "салт бае" како је још познат, постао је готово преко ноћи светска сензација, а данас је један од најбогатијих угоститеља у својој земљи.
Бифтек у његовом ресторану кошта 20 евра, али ако вам га он лично посоли, цена се креће и до 800 евра.
БУЂЕЊЕ УСРЕД НОЋИ може бити симптом ОЗБИЉНОГ ЗДРАВСТВЕНОГ ПРОБЛЕМА: Тело покушава да вам поручи важне ствари
ГОРИ СИМПТОМИ НЕГО КОД КОРОНЕ! Све више људи има "СУПЕР ПРЕХЛАДУ": Упаљено грло и КОСТОБОЉА главни проблем
Вртоглаве цене нису спречиле посетиоце да хрле у његове локале, и да пробају, наравно, најскупљи бифтек на свету, чувени "Голден Гиант Tomahawka" који се продаје по цени од 1.450 фунти, што је око 1.500 евра.
Ово јело служи се у Нуср-Ет Стеакхоусе у Најтсбриџу, а специфичним га чине и листићи злата којим је прекривен.
Сада га је кувар Џек Манкусо раскринкао и направио идентично јело за само 100 евра.
У видеу Џек појашњава цели процес припреме меса, показује како га треба маринирати, мазати уљем и зачинима, затим појашњава начин печења, а на крају долази до оног дела када га се позлаћује.
Кувар наглашава како се јестиво злато у листићима може купити за око 23 еура, што значи да је укупно заједно са бифтеком, зачинима и маслиновим уљем, потрошио око 100 еура.
Овај кувар није једини који је показао како се исти рецепт може направити за далеко мање новца. У видеу на ТикТоку је објашњен детаљни процес припреме овог специјалитета са све означеним утрошеним новцем.
Он је направио оброк користећи путер у вредности од 2 фунте, 60 пенија белог лука, 70 пенија коријандера и јунећи одрезак од 32,92 фунти пре него што га је допунио јестивим златом од 28 фунти.
Укупна цена јела износила је укупно 64,44 фунти - што значи да би зарадио огроман новац на једној шницли ако би је продавао по истој цени као Салт Бае.
Наравно, клип је преко ноћи постао виралан, а многи су сагласни да је ово сјајан пример како направити, а потом и уживати у добром јелу, а да не морате након тога до краја месеца да једете само паштету јер сте декинтирани. Остаје само да видимо шта ће на све ово да каже и чувени "краљ соли".