Спремите се за ПАПРЕНЕ ЦЕНЕ: Има ли ДОВОЉНО МЕСТА у ресторанским свадбеним салама? Навала НИКАД ВЕЋА
Сезона свадби ускоро креће.
Сезона свадби се приближава, а број парова који планирају ове године да "стану на луди камен" свој велики дан планирају још од прошле године. Сви датуми у мају, јуну, септембру, али и добар део октобра су већ заузети, а када је реч о ценама, у односу на прошлу годину су скочиле за чак 10%, указала је секретарка за туризам Привредне коморе Србије Тијана Маљковић и додала да су за организовање свадби, осим викенда, постали актуелни петак и четвртак, када су мало ниже цене пакета.
- Што се тиче цена пакета, 2023. године смо приметили пораст у односу на 2022. годину и то је од ресторана до ресторана варирало од 20 до 25 одсто - рекла је Тијана Маљковић за Танјуг.
Шта ћете данас за ручак? Из бакине кухиње стиже права ДЕЛИЦИЈА - Паприка са најлепшим надевом
Ана Ивановић ЗАБЛИСТАЛА на додели Оскара 2024. са Бастијаном: Београђанка у несвакидашњој креацији покорила црвени тепих
ХОРОСКОП ЗА ПОНЕДЕЉАК: Није добро за ОВЕ знакове, здравље им је најугроженије - Спремите се за велике напоре
- Ове године цене пакета нису знатно веће у односу на лани и, такође, зависе од ресторана, али може се рећи да је повећање максимално до 10 одсто.
Како објашњава даље, цене пакета највише зависе од жеља које младенци имају, као и од тога колико је гостију на свадби, какву декорацију желе, али и да ли сами ангажују бенд који ће целу свадбу забављати младу, младожењу и госте.
Што се тиче ресторана у Београду, они своју понуду држе у оквирима од 35 до 120 евра по столици, а попусти се углавном дају само радним данима. Последњих неколико година, како кажу неки од власника ресторана, велико је интересовање за послужење по принципу шведског стола и пића без ограничења и ту понуда почиње од 85 евра по особи.
Бендови се могу ангажовати по цени која иде од 2.000 до чак 5.000 евра, а износ који ћете морати да издвојите за музичаре зависи од тога колико чланова бенд има, да ли је могуће наручивање песама (самим тим и давање бакшиша), као и њихових посебних захтева. По речима члана једног београдског бенда, неки наплаћују и више, али то су углавном већ позната имена или се свира цео дан, али има и оних који свирају и за 500 евра, док је ангажовање ди-џеја углавном најповољније. Такође, треба имати у виду да ресторану плаћате и столице за музичаре, али је у већини локала њихова цена 50% нижа од места за госте.
Србија Данас/Танјуг/Н.П.