Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Познати глумац завео ЖЕНУ свог колеге, па га КРВНИЧКИ ПРЕТУКАО док је она све гледала, а после му се вратила, док је МУЖ био у болници

27.06.2024. 07:08
Tom Nil
Том Нил / Извор: Youtube printscreen/Artflix - Мовие Classics

Изузетно живописна и насиљем набијена биографија познатог глумца. Како је живео, тако је и прошао.

Глумци који су не само под светлом филмског рефлектора, већ и будног ока јавности, вероватно имају потребу да од исте сакрију одређене ствари у животу, које се по стандардима обичног човека не могу назвати нормалним. Агресивна природа, склоност алкохолу, тучама, свађама и слични испади сигурно се налазе при врху листе. 

Међутим, било је и оних који ову страну своје личности нису могли да сакрију чак и да су хтели. Пример за то је глумац Том Нил, којег више памтимо по испадима у приватном животу, него подвизима на филму. Пре дебија 1938. године у филму "Оут West with the Hardys", Нил је био члан боксерског клуба. 

Дебитовао је на Бродвеју 1935. године и дипломирао права на Харварду  1938. године. Интелигентан, атлетски грађен и атрактиван Нил је био нов у Холивуду и деловало је као да га чека дуга и веома успешна каријера. 

Међутим, углавном је добијао улоге опасних момака у нискобуџетним вестернима и ноар филмовима током 1940-их и 1950-их.

Ипак, да не испадне да говоримо о тоталном леваку и лошем момку, Том Нил јесте урадио нешто добро у својој животној каријери. У филму "Детоур" глуми доброг момка, за промену, који стицајем околности запада у велику невољу. Филм је пун обрта и напетих момената, а буџет за овај филм био је свега 10. 000 долара. То није утицало на квалитет овог ремек-дела ноар филма. 

Зато је препорука свим љубитељима овог жанра да га погледају. 

А шта се даље догодило са Нилом, сазнајте у наставку.

 Све тако до 1951. године када је покушао да освоји пажњу холивудске "party" девојке, глумице Барбаре Пејтон. 

Барбара је започела аферу са Нилом док је још била у вези са Френчом Тоном, а он је био на службеном путу. Убрзо се Том Нил уселио у њен стан, а за исти јој је станарину плаћао Френчо Тон. 

"Када сам га видела у базену, док плива, знала сам, то је то, не постоји други мушкарац за мене. Изгледао је тако добро у купаћем костиму" изјавила је Барбара једном приликом. 

Tom Nil
Том Нил / Извор: Youtube printscreen/Artflix - Мовие Classics

Међутим, Барбари је изгледа одговарало да се виђа са Нилом и Тоном у исто време, па се на крају ипак одлучила за Тона. Пошто Нил не узима "не" као одговор, вратио се пред Барбарину кућу где је претукао Тона, док је Барбара све гледала са прозора. 

Том приликом потукао се са њеним љубавником глумцем Френчо Тоном, коме је том приликом сломио нос, смрскао јагодичну кост и завршио је у болници због ових повреда и потреса мозга. 

Ипак, све ово изгледа да је "загрејало" Барбару, па се вратила Нилу и напустила рањеног Френчо Тома. Заједно су Барбара Пејтон и Том Нил имали велике планове, али ништа није успело, па су се на крају разишли. 

Након овога постао је непожељна особа у Холивуду, повукао се и преселио у Палм Спрингс да би се почео бавити баштованством, али се ни након овога није смирио. 

Након што се пресели у Палм Спрингс упознао је Ала Декристофера који је недавно испричао све о познанству са Нилом. 

-Када се доселио у Палм Спрингс, деловао ми је познато, нисам био сигуран ко је он. Тек са касније сазнао. Био је веома наметљив, отворен. Позвао ме на неки локални избор за мис. Све је било дивно, он је навијао за неке жене за које је сматрао да су најлепше. Међутим, девојка за коју је навијао није победила и тада је на површину почела да излази његова личност. Почео је да се свађа са свима, постао је некако агресиван. То је био мој последњи излазак са њим, али ми је био довољан да видим какав је човек. Одмах након тога је упознао Гејл Ивонт. Имала је најбеље зубе које сам икада видео у животу, а то знам зато што сам и ја излазио са њом. Није нам ишло зато што у то време ја нисам био спреман за озбиљнију везу, а она је била дивна особа. Питао ме за њу, желео је да је упозна и како је рекао, да буде џентлмен, а ја сам му рекао: "Само напред, ја више нисам са њом у вези!" - испричао је Декристофер. 

Гејл Ивонт се 1961. године удала за Тома Нила.

"Ођедном ме позвала после годину дана након венчања и рекла ми: "Ал, мислим да ће да ме убије!"

Ја сам јој рекао: "Шалиш се, па разведи се, мораш нешто урадити поводом тога!"

"Рекла ми је да је поднела папире за развод, али да он није тренутно код куће, да је на путу и да ће разговарати са њим. Неколико дана касније, сазнао сам да је убијена на вестима док сам био у аутомобилу. Жао ми је због ње, била је добра особа. Сећам се и да се тукао са Мики Рунијем који је касније био на суђењу за убиство Гејл Ивонт."

Том Нил је своју одбрану заснивао на томе да је ово учинио у самодбрани, да су се отимали око пиштоља и да је случајно опалио.

-Када су ми рекла да је рупа од метка била иза левог уха, одмах сам знао да лаже. Гејл је била изричито леворука и немогуће да је пуцала себи у главу случајно док су се борили - рекао је Декристофер.

Суд је донео пресуду, Том Нил је осуђен на 15 година затвора, али је након 6 година пуштен условно. Уместо у Палм Спрингс, вратио се у Холивуд где је годину дана након тога преминуо од срчаног удара. Имао је 59. година.