Уколико си ГУРМАН, ево неколико савета из ИТАЛИЈАНСКЕ КУХИЊЕ...
Не мораш потпуно одустати од своје омиљене хране!
Италијанке су нам откриле неколико савета уз помоћ којих ћеш имати добар изглед, а истовремено ћеш јести све и уживати у храни коју иначе припремаш за оброке.
Преливи за тестенину
Тестенина је један од главних састојака сваког оброка и Италијанке никада не престају да је једу. Тестенина није лоша када се спреми са преливима који су здрави, што код нас није случај. Спреми лагане и нискокалоричне преливе који ће унапредити укус тестенини, али који неће изазвати накупљање масних наслага.
Бака - извор корисних информација
Наше баке имају довољно кулинарског знања, да би могле да направе најбољи кувар на свету. Упитајте своју баку како се шта спрема и како да одаберете најбоље намирнице. На овај начин ћете научити много традиционалних начина за кување који су доста укуснији и здравији од модерних. Једино што треба да избегавате јесте јака запршка и доста уља са којим наше баке воле да зачине храну коју спремају.
УЖАС: Ове НАМИРНИЦЕ једемо свакодневно, а нисмо ни свесне колико су ОТРОВНЕ!
Обрати пажњу на величину порције
Иако не скривају љубав према тестенини, сиревима и другим укусним али “нездравим” намирницама, морате признати да Италијанке изгледају много добро, а све због контроле порција. Једна порција тестенине износи између 75 и 80г, док многе даме из других земаља праве оброке од чак 180г.
Међуоброци не постоје!
Ужине и ситне грицкалице које се углавном подвлаче свима нама у току дана, највише су заслужне за вишак килограма и масне наслаге. Италијанке воле да одвоје довољно времена за један оброк, тако да ужине не постоје.
Једноставност међуоброка
За једноставност је потребна вештина, сложили би се многи. Креирајте оброке који су богати нутријентима, али истовремено једноставни по броју намирница. Изабери неколико главних намирница и направите укусан оброк за мање од сат времена.