Ukoliko si GURMAN, evo nekoliko saveta iz ITALIJANSKE KUHINJE...
Ne moraš potpuno odustati od svoje omiljene hrane!
Italijanke su nam otkrile nekoliko saveta uz pomoć kojih ćeš imati dobar izgled, a istovremeno ćeš jesti sve i uživati u hrani koju inače pripremaš za obroke.
Prelivi za testeninu
Testenina je jedan od glavnih sastojaka svakog obroka i Italijanke nikada ne prestaju da je jedu. Testenina nije loša kada se spremi sa prelivima koji su zdravi, što kod nas nije slučaj. Spremi lagane i niskokalorične prelive koji će unaprediti ukus testenini, ali koji neće izazvati nakupljanje masnih naslaga.
Baka - izvor korisnih informacija
Naše bake imaju dovoljno kulinarskog znanja, da bi mogle da naprave najbolji kuvar na svetu. Upitajte svoju baku kako se šta sprema i kako da odaberete najbolje namirnice. Na ovaj način ćete naučiti mnogo tradicionalnih načina za kuvanje koji su dosta ukusniji i zdraviji od modernih. Jedino što treba da izbegavate jeste jaka zaprška i dosta ulja sa kojim naše bake vole da začine hranu koju spremaju.
UŽAS: Ove NAMIRNICE jedemo svakodnevno, a nismo ni svesne koliko su OTROVNE!
Obrati pažnju na veličinu porcije
Iako ne skrivaju ljubav prema testenini, sirevima i drugim ukusnim ali “nezdravim” namirnicama, morate priznati da Italijanke izgledaju mnogo dobro, a sve zbog kontrole porcija. Jedna porcija testenine iznosi između 75 i 80g, dok mnoge dame iz drugih zemalja prave obroke od čak 180g.
Međuobroci ne postoje!
Užine i sitne grickalice koje se uglavnom podvlače svima nama u toku dana, najviše su zaslužne za višak kilograma i masne naslage. Italijanke vole da odvoje dovoljno vremena za jedan obrok, tako da užine ne postoje.
Jednostavnost međuobroka
Za jednostavnost je potrebna veština, složili bi se mnogi. Kreirajte obroke koji su bogati nutrijentima, ali istovremeno jednostavni po broju namirnica. Izaberi nekoliko glavnih namirnica i napravite ukusan obrok za manje od sat vremena.