ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ЗИМНИЦУ: Рецепт за сос од парадајза који ће ОБОЖАВАТИ свака жена
Полако нам се ближе хладнији дани, време је за припрему зимнице!
Термички третирани производи од парадајза, као што је паста и сос од парадајза или парадајз пелат препоручују се у исхрани због тога што ћелијске мембране плодова парадајза пуцају на повишеној температури, па се ликопен из ћелија лакше ослобађа и организам га боље искоришћава.
Нудимо ти рецепт за припрему соса од парадајза који ћеш лако припремити, а уживаћеш у њему целе јесени.
ЈЕСЕЊА ЧАРОЛИЈА НА ЛАК НАЧИН: Направи џем од малина који ће сви обожавати!
Све што ти је потребно од састојака:
– 10 кг парадајза,
– кашика соли,
– 4 кашике шећера,
– стаклене боце.
УКУСНО: Овај напитак ЗАДОВОЉИЋЕ твоју жељу за СЛАТКИШИМА!
А овако се припрема...
1. Корак
Пре свега парадајз опери и исеци на кришке као за салату.
2. Корак
А затим, тако очишћен и исечен парадајз стави у шерпицу и кувај и повремено мешај док кожа не крене сама да се одваја.
3. Корак
Након тога, шерпу склони са ватре и пусти да се мало охлади. Затим испасирајте парадајз и додајте со и шећер.
4. Корак
Ако желиш киселији укус, стави више соли, а ако волите слађи, мало више шећера.
5. Корак
Након тога кувај на лаганој ватри и повремено промешај док не добијеш жељену густину (ређе као сок или гушће као сос).Сипај у стерилизоване стаклене боце и чврсто затвори када се сос охлади.
ЗАШТО БИ ТО НОСИЛА? Личи на ЦЕГЕР за пијацу, а влогерке су ПОЛУДЕЛЕ за овом торбом (ФОТО)
Затим боце остави у свом шпајзу и нестрпљиво заједно са укућанима чекај хладније дане.