VREME JE ZA ZIMNICU: Recept za sos od paradajza koji će OBOŽAVATI svaka žena
Polako nam se bliže hladniji dani, vreme je za pripremu zimnice!
Termički tretirani proizvodi od paradajza, kao što je pasta i sos od paradajza ili paradajz pelat preporučuju se u ishrani zbog toga što ćelijske membrane plodova paradajza pucaju na povišenoj temperaturi, pa se likopen iz ćelija lakše oslobađa i organizam ga bolje iskorišćava.
Nudimo ti recept za pripremu sosa od paradajza koji ćeš lako pripremiti, a uživaćeš u njemu cele jeseni.
JESENJA ČAROLIJA NA LAK NAČIN: Napravi džem od malina koji će svi obožavati!
Sve što ti je potrebno od sastojaka:
– 10 kg paradajza,
– kašika soli,
– 4 kašike šećera,
– staklene boce.
UKUSNO: Ovaj napitak ZADOVOLJIĆE tvoju želju za SLATKIŠIMA!
A ovako se priprema...
1. Korak
Pre svega paradajz operi i iseci na kriške kao za salatu.
2. Korak
A zatim, tako očišćen i isečen paradajz stavi u šerpicu i kuvaj i povremeno mešaj dok koža ne krene sama da se odvaja.
3. Korak
Nakon toga, šerpu skloni sa vatre i pusti da se malo ohladi. Zatim ispasirajte paradajz i dodajte so i šećer.
4. Korak
Ako želiš kiseliji ukus, stavi više soli, a ako volite slađi, malo više šećera.
5. Korak
Nakon toga kuvaj na laganoj vatri i povremeno promešaj dok ne dobiješ željenu gustinu (ređe kao sok ili gušće kao sos).Sipaj u sterilizovane staklene boce i čvrsto zatvori kada se sos ohladi.
ZAŠTO BI TO NOSILA? Liči na CEGER za pijacu, a vlogerke su POLUDELE za ovom torbom (FOTO)
Zatim boce ostavi u svom špajzu i nestrpljivo zajedno sa ukućanima čekaj hladnije dane.