РАЈ У ТАЊИРУ: Пуњени шампињони са СЛАНИНИЦОМ И СИРОМ - праве се за 10 минута, а укус им је НЕОДОЉИВ (РЕЦЕПТ)
Тражиће се порција више!
Ако волите укус печених шампињона, предлажемо да пробате ове укусне пуњене шампињоне специфичног укуса.
Комбинација печурака, сира , павлаке и сланине је тако добра, да ћете пожелети још неколико пута да направите ово јело. Још једна предност је што се брзо спрема, па је савршен избор ако очекујете госте.
РАК тражи свађу, а ЛАВ срља у нове везе: Ово је ДНЕВНИ ХОРОСКОП за 22. ФЕБРУАР
Наша ПЕВАЧИЦА оболела од РАКА на ТРИ различита МЕСТА: Прошла ПАКАО, апеловала на ЖЕНЕ да обрате ПАЖЊУ на ово
ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ са свадбе Софије Рајовић: Возило у којем је дошла је ЕКСТРЕМНО СКУПО И ОГРОМНО, а тек венчаница... (ФОТО)
Потребно је:
- 1 паковање шампињона (бирати крупније)
За пуњење
- 100 гр фета сира
- 1 кашика киселе павлаке
- 2 кашике сецкане суве сланине (ја сам ставила кулена)
- сецкан першунов лист
- бибер по жељи
- 3 чена белог лука сецканог
- 1 кашика ренданог качкаваља
За прелив:
- 200 гр киселе павлаке
- 200 мл јогурта
- 1 јаје
- 3 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
Шампињоне опрати и очистити од петељки , које можете посебо искорситити за чорбицу или испржити.
Фету изгњечити додати павлаку, сецкану на коцкице сланину или кулен (може и шунка).
Додати першунов лист, бибер по жељи, сецкан бели лук и рендан качкаваљ. Све добро изједначити. Посолити и мало поуљити шампињоне па пунити надевом. Ређати у подмазан плех, измешати . Одозго мало ставити ренданог качкаваља.
У чинију додати киселу павлаку, јогурт качкаваљ и јаје и све изједначити. Сипати у тепсију између шампињона и пећи на 200 степени око 40 мин.
Пријатно!