RAJ U TANJIRU: Punjeni šampinjoni sa SLANINICOM I SIROM - prave se za 10 minuta, a ukus im je NEODOLJIV (RECEPT)
Tražiće se porcija više!
Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa.
Kombinacija pečuraka, sira , pavlake i slanine je tako dobra, da ćete poželeti još nekoliko puta da napravite ovo jelo. Još jedna prednost je što se brzo sprema, pa je savršen izbor ako očekujete goste.
RAK traži svađu, a LAV srlja u nove veze: Ovo je DNEVNI HOROSKOP za 22. FEBRUAR
Naša PEVAČICA obolela od RAKA na TRI različita MESTA: Prošla PAKAO, apelovala na ŽENE da obrate PAŽNJU na ovo
ŠOKANTNI DETALJI sa svadbe Sofije Rajović: Vozilo u kojem je došla je EKSTREMNO SKUPO I OGROMNO, a tek venčanica... (FOTO)
Potrebno je:
- 1 pakovanje šampinjona (birati krupnije)
Za punjenje
- 100 gr feta sira
- 1 kašika kisele pavlake
- 2 kašike seckane suve slanine (ja sam stavila kulena)
- seckan peršunov list
- biber po želji
- 3 čena belog luka seckanog
- 1 kašika rendanog kačkavalja
Za preliv:
- 200 gr kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- 1 jaje
- 3 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Šampinjone oprati i očistiti od peteljki , koje možete posebo iskorsititi za čorbicu ili ispržiti.
Fetu izgnječiti dodati pavlaku, seckanu na kockice slaninu ili kulen (može i šunka).
Dodati peršunov list, biber po želji, seckan beli luk i rendan kačkavalj. Sve dobro izjednačiti. Posoliti i malo pouljiti šampinjone pa puniti nadevom. Redjati u podmazan pleh, izmešati . Odozgo malo staviti rendanog kačkavalja.
U činiju dodati kiselu pavlaku, jogurt kačkavalj i jaje i sve izjednačiti. Sipati u tepsiju izmedju šampinjona i peći na 200 stepeni oko 40 min.
Prijatno!