Савршен за ВРЕМЕ ПОСТА - Посни КОЛАЧ по БАКИНОМ рецепту, који буди СВА чула, и УКУСОМ и мирисом
Сочан и укусан, овај колач је одлична замена у време када се једе посна храна и спрема за празнике. Колико је укусан, постаће вам један од омиљених рецепата и слаткиша и кад се не пости.
Уживаћете у дивном укусу и невероватно меканој текстури овог здравог и посног колача, одлична посластица после ручка. Неће вам створити грижу савест, јер је ово здрава посластица.
Изазива КОМПЛИКАЦИЈЕ СА ЗДРАВЉЕМ: Овај ПОЛОЖАЈ је НАЈГОРИ за СПАВАЊЕ, оптерећује леђа и стомак

Изазива КОМПЛИКАЦИЈЕ СА ЗДРАВЉЕМ: Овај ПОЛОЖАЈ је НАЈГОРИ за СПАВАЊЕ, оптерећује леђа и стомак

СТАВИ СЕ ПРСТ У ПУПАК: Овако можеш да ПРЕКИНЕШ БОЛ и непријатан осећај у СТОМАКУ, СТАРИ НАРОДНИ рецепт
Потребно је:
- 400 гр брашна
- 100 гр млевених ораха
- 100 гр млевене смокве
- 100 гр шецера
- корица наранџе
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица прашка за пециво
- 50 мл уља
Прелив:
- 200 гр шећера
- 1 поморанџа по жељи
- лимун
- 200 мл воде
- 1 ванилин шећер
Припрема:
У ванглу додати брашно просејано са прашком за пециво и содом бикарбоном, додати млевене орахе, корицу наранџе, рендане јабуке са шећером. Затим додати смокве и уље и све добро изједначити. Сипати у подмазан плех и изравнати. Пећи на 200 степени 1 сат , после пола сата смањити на 180 степени. У шерпицу ставити шећер и кришке наранџе или лимуна. Оставити да ври пар минута. Прохлађен колач исећи на коцке. Прелити га такође прохлађеним сирупом. Кад колач упије сируп, онда га послужити. Уживајте!