Savršen za VREME POSTA - Posni KOLAČ po BAKINOM receptu, koji budi SVA čula, i UKUSOM i mirisom
Sočan i ukusan, ovaj kolač je odlična zamena u vreme kada se jede posna hrana i sprema za praznike. Koliko je ukusan, postaće vam jedan od omiljenih recepata i slatkiša i kad se ne posti.
Uživaćete u divnom ukusu i neverovatno mekanoj teksturi ovog zdravog i posnog kolača, odlična poslastica posle ručka. Neće vam stvoriti grižu savest, jer je ovo zdrava poslastica.
Izaziva KOMPLIKACIJE SA ZDRAVLJEM: Ovaj POLOŽAJ je NAJGORI za SPAVANJE, opterećuje leđa i stomak
Izaziva KOMPLIKACIJE SA ZDRAVLJEM: Ovaj POLOŽAJ je NAJGORI za SPAVANJE, opterećuje leđa i stomak
STAVI SE PRST U PUPAK: Ovako možeš da PREKINEŠ BOL i neprijatan osećaj u STOMAKU, STARI NARODNI recept
Potrebno je:
- 400 gr brašna
- 100 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevene smokve
- 100 gr šecera
- korica narandže
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 ml ulja
Preliv:
- 200 gr šećera
- 1 pomorandža po želji
- limun
- 200 ml vode
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U vanglu dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, dodati mlevene orahe, koricu narandže, rendane jabuke sa šećerom. Zatim dodati smokve i ulje i sve dobro izjednačiti. Sipati u podmazan pleh i izravnati. Peći na 200 stepeni 1 sat , posle pola sata smanjiti na 180 stepeni. U šerpicu staviti šećer i kriške narandže ili limuna. Ostaviti da vri par minuta. Prohlađen kolač iseći na kocke. Preliti ga takođe prohlađenim sirupom. Kad kolač upije sirup, onda ga poslužiti. Uživajte!