Савршене, СОЧНЕ БАКЛАВЕ из бакине кухиње: Уз ову СМЕСУ којом се ПРЕЛИВАЈУ биће још мекше и укусније
Уживајте у данашњем рецепту.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за баклаву са вишњама.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/07/06/profimedia-0013353063.jpg?itok=ka7X9FgS)
ТОПИТЕ КИЛОГРАМЕ у одређено доба дана – ево када ТАЧНО треба да имате НАЈОБИЛНИЈИ оброк
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/06/24/ffdfdfdfdsfdsfdsf.jpg?itok=Mz02m8IY)
Супружници ИЗГУБИЛИ 180 КИЛОГРАМА заједно, захваљујући овоме, а сада изгледају НЕПРЕПОЗНАТЉИВО (ФОТО)
Потребно је:
- 1/2 кг танких кора
- 1 кг вишања мало шећера мало гриза уље
За прелив:
- 100 гр шећера
- 100 мл воде
- 1 ванилин шећер
Припрема: Вишње добро опрати извадити кошчице. Кору раширити на сто премазати уљем, посути мало гриза, 1 супена кашика, мало шећером и попрскати водом.
Најбоље ако имате пумпицу са прскалицом. Четири коре тако саставити једну преко друге и на задњу, у дну поређати по жељи вишње и увити. Ређати у већи плех (од шпорета). Премазати ролнице уљем и пећи на 200 степени Ц око 40 мин (зависи од шпорета) да лепо порумени.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/89720/shutterstock_1196903887.jpg?itok=fkcWV9Wr)
ЖЕЛУДАЦ ВАМ НЕ ВАРИ ХРАНУ И СТОМАК ВАМ ЈЕ НАДУВЕН? Одмах идите у кухињу и НАПРАВИТЕ ОВАЈ ПРИРОДНИ ЛЕК
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398827/profimedia-0383516175.jpg?itok=Tyj8-mrr)
Никако НИЈЕ ДОБРО да ЈЕДЕТЕ ЛУБЕНИЦУ: Особе са овим здравственим проблемима би требало да је ИЗБЕГАВАЈУ
Скувати у шерпици шећер са водом и ванилом. Нека ври око 2 мин. Охладити. Кад је пита готова врућу је посећи и прелити сирупом. Хладну сервирати. Никад боља, сочнија и укуснија. Сладите се и уживајте.
Детаљније о рецепту на видеу.