БЕЛА ЧОРБА пуна поврћа и пилетине окрепиће вас у трену - Брзо јело, готово за пола сата, прави је рај за непца
Укуса који се памти, правићете стално.
Када температуре падну и сезона прехлада и вируса закуца на врата, ништа не прија више од тањира топле, хранљиве чорбе.
Бела чорба, богата пилетином и свежим поврћем, савршен је избор за ове хладне дане.
Ова деликатна и кремаста чорба не само да ће вас загрејати, већ ће и окрепити ваш организам, пружајући му све потребне нутријенте. Сваки залогај је прави рај за непца – спој благотворне пилетине, поврћа и ароматичних зачина ствара укусну хармонију која ће вас натерати да се осећате пријатно и задовољно.
Припрема ове чорбе је једноставна, а резултати су увек фантастични. У наставку, открићемо како да припремите ову чаробну чорбу која ће вашу трпезу учинити савршеним местом за окупљање и уживање у топлини дома.
Потребно је
500 г пилећег белог меса
2 шаргарепе
1,5 кашика брашна
1 главица црног лука
1 жуманце
2 кашике киселе павлаке
1 кашичица лимуновог сока
бибе
1 кашика сувог биљног зачина
со
1, 5 л воде
Припрема
Исеците лук на ситне коцкице па оставите да се динста на уљу. Шаргарепу сеците на коцкице па их динстајте пар минута, док не омекша. Додајте месо, па га пропржите и поспите брашном. Онда измешајте и долијте топлу воду. Након што прокува, додајте зачине и першунов лист и пустите да се кува на умереној температури око сат времена. Скувану чорбу скините са ватре и додајте жуманце и павлаку. Жуманце умутите са павлаком, па сипајте мало чорбе, размутите и вратити у чорбу.