Целог живота спремате ПОВРЋЕ на погрешан начин: ЕВО како да сачувате што више ЗДРАВИХ МАТЕРИЈА!
Корисни савети.
Понекад је боље поврће јести сирово, а у неким случајевима поврће захтева дужу термичку обраду и другачији начин припреме. Зато смо издвојили неколико изузетака и најбоље начине њихове припреме
Већина људи поврће кува у прокључалој води или на пари, без обзира о којем се поврћу ради. Али то је најчешће и најбљутавији начин термичке обраде, који није најсрећније решење за сву врсту поврћа. Понекад је боље поврће јести сирово, а у неким случајевима поврће захтева дужу термичку обраду и другачији начин припреме. Зато смо издвојили неколико изузетака и најбоље начине њихове припреме.
ОБНОВИЛИ СТАРУ ЉУБАВ: Џенифер Анистон и Бред Пит више не крију да су поново заједно?
Карфиол и броколи
Карфиол и броколи најбоље је пећи у рерни, посебно ако их пустите да се мало јаче запечу и добију златно-смеђу корицу. Тако ће ваше поврће бити сочно изнутра, а хрскаво споља. Довољно је да их уситните, прелијете с мало уља и посолите. Можете да их поспете и презлама и павлаком – врло укусно и заситно решење које може да буде главно јело или прилог.
Шаргарепа
Шаргарепа је намирница која термичком обрадом поприма слаткасти укус. Печена шаргарепа је увек одлично решење уз кромпир и месо, али заиста чаробан укус постићи ћете ако шаргарепу прво кувате, а потом „довршите“ на растопљеном маслацу у тигању. Резултат је невероватан!
ВИШЕ НЕМА ЛОШЕГ ЗАДАХА: Ових 8 намирница ће вам помоћи у томе!
Кељ
Све поврће, а посебно зелено лиснато, најздавије је ако га једемо сировог, али кељ може да имат непријатан и горак укус ако га претходно термички не обрадите. Срећом, постоји једноставан начин како да умањите ту горчину. Пре него што убаците кељ у своју салату или тортиљу, умасирајте у њега мало маслиновог уља и лимуновог сока, који ће ублажити горки укус и учинити кељ укуснијим. Звучи чудно, али помаже.
Купус
Ако никад нисте јели динстани купус, не знате шта сте пропустили. Купус има природно висок садржај воде, због чега није потребно доливати пуно течности. Пред крај динстања обавезно додајте зачине, а можете да га комбинујете и с другим поврћем и, на пример, сланином, и воила! – имате главно јело.
НИЈАНСА ВАС ОДАЈЕ: Ваша омиљена боја ружа много говори о вашем карактеру
Лук
Најбољи начин припреме лука зависи од тога о којој врсти се ради. Љубичасти и бели лук су најукуснији када их се припремате на роштиљу, док је црни лук најукуснији уколико се карамелизује.