ЧИСТИ ЦЕО ОРГАНИЗАМ, ЛЕЧИ АСТМУ: НАПИТАК од намирнице коју сви ИМАМО, кошта мање од сто динара!
Медицина из природе!
Поједете ли сваког дана мало лука, сезонске болести, попут вируса, прехладе, кашља и упале грла ће вас сигурно заобићи.
Једење лука позитивно утиче на здравље срца и крвних судова, те регулише ниво холестерола. Нажалост, сирови лук многи избегавају због непријатног мириса или зато што им "тешко" пада на желудац. Али и томе је могуће доскочити.
ДАНАС ОПРЕЗНО: Ево шта вам се све може ДОГОДИТИ када је снег и ниске температуре!
Лековите облоге, сирупи и капи од лука у народној медицини се користе од најстаријих времена. Али и савремена наука истиче њихову ефикасност.
Истраживања су показала значајно смањен ризик од рака плућа међу људима које једу храну богату кверцетином, као што је црвени лук.
Такође, истраживања показују да се кверцетин боље и ефикасније апсорбује из лука него из осталих намирница. Редовно конзумирање може смањити учесталост напад астме. То је зато што лук садржи неколико спојева који “гасе” упалу. За то је, између осталог, такође заслужан кверцетин, чије је деловање врло слично деловању лекова против астме.
Највећа концентрација те материје налази се у љусци лука. Можете да је искористите тако да читав,неогуљени лук, додате у лонац супе док се она лагано кува. Тако ће се у њој задржати сви корисни састојци.
Друга могућност је да од осушених љуски лука припремате чајеве.
КОШТАЋЕ ВАС ЗУБА: Избегните навике које стварају ПРОБЛЕМЕ и одлазак код ЗУБАРА уз ових 6 КОРАКА!
Како бисте избегли евентуалне штетне пестициде, најбоље је да бирате органски лук или да га гајите у својој башти.
Лук је најбоље јести у свежем стању, а при томе важи правило да је добро бирати што љући лук јер он има највише лековитих састојака. Међутим, има ситуација кад је боље избећи мирис лука па у тим случајевима можемо посегнути за чајем од лука који нема карактеристичан мирис. Будући да нама никаквих штетних деловања, можете га свакодневно, а добар је за труднице и малу децу.
Ево како да се решите МИГРЕНЕ! Представљамо вам пар корака до ослобођења од јаке главобоље!
Рецепт за чај:
- Главицу лука средње величине исеците на 4 дела и прелијте са 3 шољице воде.
- Ако лук није прскан, исеците га заједно с љуском како би био што делотворнији.
- Прокувајте на лаганој ватри и кувајте док пола количине течности не испари.
- Процедите и пијте топло.
Укус овако припремљеног чаја је слатаст, а према жељи се може додатно засладити медом.
Ако вам укус чаја не одговара, можете га поправити другим лековитим биљем - током кувања убаците листић жалфије, те неколико кашичица камилице и мајчине душице.
Раскувани лук можете касније употребити код припреме јела, на пример додати јелима од кромпира или варивима. Овај чај првенствено је ефикасан против кашља. Такође га можете користити и за лечење грлобоље, прехладе и грипа.
КОШТАЋЕ ВАС ЗУБА: Избегните навике које стварају ПРОБЛЕМЕ и одлазак код ЗУБАРА уз ових 6 КОРАКА!
Код ових болести чај је довољно пити 2-3 дана, кад би требало доћи до побољшања.
Према препоруци аустријског аутора Рудолфа Бреуса, чај од лука користи се за лечење срчане и бронхијалне астме. Код тежих случајева астме и бронхитиса за потпуно излечење чај треба пити 2-3 недеље, а то је могуће и чешће како бисте потпуно очистили бронхије и плућа.
За астматичаре уз овај се чај препоручује једење нарендане црне роткве уз додатак мало шећера. Овај чај добар је и за чишћење организма, те целокупно здравље.