Две НАЈБОЉЕ МАРИНАДЕ ЗА МЕСО: Када ПРЕНОЋИ у овој смеси биће веома сочно и укусно, ПРИПРЕМИТЕ ВЕЧЕРАС
Нећете се разочарати!
Први мај не може да прође без традиционалног роштиљања. Месо и поврће с роштиља увек има посебну арому и слаткоћу. А када уз арому дима додате и маринаду добијете роштиљ за прсте полизати.
Узалуд вам и најфинији комади меса, и добра ватра, и најквалитетнији роштиљ ако месо нисте претходно маринирали. Маринада је оно што ће месу дати посебан укус и мекоћу. Месо је најбоље ако га маринирате вече пре роштиљања и вреди сваког минута чекања.
Јарац да НЕ ЗАНЕМАРУЈЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ПРОБЛЕМЕ, Водолија да се ЧУВА ПРЕЛОМА: Хороскоп за СУБОТУ је ту
НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД ЈАБУКЕ: Пуна је ВИТАМИНА Ц и садржи влакна која ПРЕКИДАЈУ ЗАТВОР, одлична је за кожу
За класичну маринаду:
Састојци:
- 100 мл сунцокретовог уља
- 100 мл маслиновог уља
- 100 мл јабуковог сирћета
- 2 кашике соли
- 2 чена белог лука
- 1 кашика бибера
- 1 кашичица млевене паприке
- 1 црни лук
Припрема:
Црни и бели лук ситно исецкајте, па их ставите у велику чинију. Обе врсте уља, сирће и зачине додајте у чинију са луком, па све заједно промешајте. Комаде меса умачите у добијену смесу и слажите у већу посуду, а на крају месо залијте преосталом маринадом и поклопите. Оставите најмање четири сада у фрижидеру.
За пикантну маринаду:
- 1 кашика чилија у праху
- 1 кашика смеђег шећера
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашика алеве паприке
- 200 мл уља
- 2 кашике сенфа
Припрема:
Све састојке ставите у посуду и промешајте. Маринадом премажите месо или поврће и оставите преко ноћи у фрижидеру.