ЕЛИМИНИШЕ ИНФЕКЦИЈЕ У ОРГАНИЗМУ: Овај домаћи мелем састоји се од НАЈЈАЧИХ АНТИБИОТИКА из природе
Лако се припрема, а већину састојака сигурно већ имате у кухињи...
Славни лекар Ричард Шулц открио је рецепт који је назвао "супертоник", јер помаже лечењу многих стања…
Тинктуре су једни од најбољих природних лекова, пре свега зато што извлаче и чувају у себи све оно најбоље из биљака. Са друге стране, веома су јаке, па их треба пажљиво користити. Иако у тинктуре обично иде алкохол, знајте да је и јабуково сирће савршен растварач, ако желите да направите тоник тинктуру.
Не само да је 100% нетоксичан, већ има и многе здравствене предности:
- Помаже регулирасању киселости организма
- Помаже пробавном тракту – ако је јабуково сирће органског порекла и нефилтрирано, садржаће симбиозу пријатељских колонија бактерија и гљивица које суодличан пробиотик
- Сирћетна киселина има снажно антимикробно деловање и показало се дасмањује холестерол и помаже код осетљивости на инсулин
- Јабучна киселина која је антифугална, антибактеријска и антивирусна, такође помаже производњу енергије која повећава ментално и мишићно функционисање
- Јача имуни систем
Он наглашава да је потребно да користите састојке органског порекла или да их сами узгајите, како бисте извукли све позитивне ефекте.
Састојци:
- Свежа папричица (или најљућа коју можете да нађете)
- главица белог лука
- главица црвеног лука
- корен ђумбира
- корен рена
- нерафинисано јабуково сирће
Ово воће је РИЗНИЦА ЗДРАВЉА: Побољшава пробаву, СМАЊУЈЕ ХОЛЕСТЕРОЛ и има читав низ других предности
ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ДРАМЕ ДОК ЈЕ КРАЉИЦА БИЛА НА САМРТНОЈ ПОСТЕЉИ: Чарлс упутио Харију ове оштре речи
Припрема:
Овај тоник се припрема као и све тинктуре: траве ставите у посуду, прелијте јабуковим сирћетом, онолико колико је потребно да све биљке буду потопљене. Затим ољуштите и ситно исецкајте поврће, па ставите све састојке у велику стаклену теглу и потпуно покријте јабуковим сирћетом, тако да сирће плива три прста изнад нивоа биљака и поврћа.
Поклопите и држећи поклопац на месту протресите тоник тако да се измеша. Оставите тоник да стоји на тамном месту бар две до шест недеља. Што дуже стоји, биће јачи, а повремено га и поново протресите.
Цеђење
Због лакшег чувања и једноставног коришћења, процедите тинктуру. Требаће вам лабава тканина – газа или неке марамице, велика посуда и цедиљка од нерђајућег челика која се уклапа у величину посуде.
Ако немате такав "алат", можете ставити крпу преко отвора тегле и сипати док сва течност не изађе, али доста ћете изгубити. Ставите цедиљку у посуду и прекријте цедиљку газом. Излијте садржај тегле у цедиљку. Узмите нешто чиме ћете притиснути мешавину да преостали сокови изађу.
Тоник можете сипати у мале тегле или можете вратити у велику, претходно испрану. Затамњена боца је најбољи избор, јер смањује штету од светла. Чувати на тамном, хладном месту. Остатке биљака и поврћа можете да замрзнете или додати супама и другим јелима.
Дозирање
Након што је тоник спреман, можете га почнете са свакодневном употребом, или га користите по потреби – за бољу пробаву, имунитет и лечење разних болести.
Запамтите, испијате јако моћне траве и зачинско биље, тако да ће и укус бити такав, па можете додати мало природног меда. Побрините се да пијете доста воде током дана.
Једна чашица од 20-30 мл ће бити довољна. Међутим, ако се борите против тешких инфекција, можете узети до 5 или 6 доза дневно, наравно само уз консултацију са лекаром.