ЛОШ ЗАДАХ се може "ИЗЛЕЧИТИ" намирницом коју сигурно имате у фрижидеру, а посебно је ефектна против БЕЛОГ ЛУКА
Научници су коначно пронашли решење за ово непријатно стање!
Након издашне порције белолучане паприке, хлеба са белим луком или једноставно самог белог лука, можда ћете морати да покривате уста када разговарате са другима како га не бисте угушили - али постоји много боље решење! Реч је о популарној намирници која се тренутно налази у вашем фрижидеру: грчки јогурт.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/30/shutterstock_1373776301_0.jpg?itok=Fr0bxQnD)
"Као да сте бацили ПЛУЋА НА ПОШТИЉ": Доктор коначно открио да ли је мање штетан ВЕЈП Или обичне ЦИГАРЕТЕ - многи остали затечени
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/09/29/shutterstock_1286334514.jpg?itok=QAuWa6hm)
Ако НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАСПИТЕ, нађите слушалице! Нова студија открила најбоље ЗВУКОВЕ за УСПАВЉИВАЊЕ - има нешто још боље од ТАЛАСА
Истраживања сугеришу да узимање кашике јогурта може у потпуности неутралисати дах од белог лука, према студији објављеној у часопису "Молецулес".
Научници са Универзитета Охајо открили су да конзумирање мало природног јогурта може помоћи да се ослободите мириса белог лука из даха. Према налазима, протеини који се налазе у обичном јогурту од пуномасног млека су у стању да неутралишу једињења на бази сумпора која изазивају непријатан мирис.
Тим научника ставио је једнаке количине сировог белог лука у стаклене боце пре додавања различитих јогурта у исте боце. Открили су да је јогурт у чак 99 процената ефикасан у смањењу једињења белог лука, конкретно, јогурта са високим нивоом протеина и јогурта са високим садржајем масти.
Др Шерил Барингер, старији аутор студије, рекла је: - Високи протеини су тренутно веома популарни. Људи углавном желе да једу више протеина, што може индиректно да помогне код мириса белог лука, као и осећања ситости.
Занимљиво да је пржени бели лук такође тестиран, али се показало да нема исти ефекат на задак, јер је пржење значајно смањило концентрацију већине једињења која изазивају мирис. Са налазима овог експеримента, потенцијално би могли настати нови производи формулисани да искорењују мирис белог лука, користећи масти и млечне протеине.
Закључак резултата је довео до потенцијалног накнадног експеримента за тестирање ефикасности јогурта на минимизирање мириса даха након конзумирања белог лука.
Грчки јогурт, који има већи садржај протеина од природног јогурта, може бити најефикаснији начин борбе против задаха белог лука. Могу помоћи и воћни јогурти.