ХРАНА ПРИЛАГОЂЕНА ДИЈАБЕТИЧАРИМА: Ево неколико сјајних рецепата за кувана јела
Укусно, а здраво.
Без обзира да ли болујете од дијабетеса типа 1 или типа 2, ваш главни проблем јесте висок ниво глукозе у крви.
Планирање оброка је од самог почетка веома важна ставка за сваког дијабетичара и правилна исхрана помоћи ће пацијентима да лакше контролишу шећерну болест.
Али ко каже да ћете се због дијабетеса одрећи омиљених јела? Сваки рецепт је могуће реализовати на мало другачији начин.
ЧЕСТО СЕ БУДИТЕ НОЋУ? Ево трикова које можете да пробате да бисте заспали
МИОМИ, ТРУДНОЋА: Ево зашто се јављају грчеви после менструације и треба ли да бринете
БУДИТЕ ОПРЕЗНИ! Претерана употреба СОЛИ изазива различита ОБОЉЕЊА, а ево и КОЈА!
250г јунетине без масноће сечене на коцкице, 250г младог кромпира, 200г парадајза, 2 кашичице интегралног брашна, кашичица уља, главица црног лука, чен белог лука, једна црвена паприка, чашичица алеве паприке, кашика парадајз пиреа, 150мл говеђе супе
Продинстати месо накратко па додати полако остале састојке. Кувати све док месо не омекша. Ако сте вегетаријанац, месо замените тофу сиром, а уместо говеђе супе сипајте обичну воду. Јело након припреме можете слободно замрзнути.
10 шоља пилећег бујона, три шаргарепе средње величине, већи целер, три кашике ђумбира у праху, 6 ченова белог лука, три шоље резанаца, четири шоље куваних сецканих пилећих груди, три кашике сецкане мирођије, кашика сока од лимуна
Када будете кували пилетину нека вода буде лагано посољена. Прокувајте бујон па додајте шаргарепу, целер, ђумбир и бели лук.
Кувати на средњој температури док поврће не омекша па додајте пилетину и резанце. Кувајте све неких десетак минута и на крају додајте мирођију и лимун.
1кг свежег или залеђеног спанаћа, кашика интегралног брашна, 1дл павлаке за кување, мало млека, мало маслаца, зачини по укусу.
ТИТРАЊЕ ОКА, МЕТАЛНИ УКУС У УСТИМА: Ево шта значе неки од ОВИХ НАДРАЖАЈА које често осећамо!
ПАЗИТЕ - ПРЕВАРА ПРОДАВАЦА НА ПИЈАЦИ: Може вас коштати ЗДРАВЉА! 12 ОПАСНИХ намирница
ОД ОВОГА МОЖЕТЕ ДА УМРЕТЕ: Најопаснији козметички производ који изазива рак - ДОКАЗАНО!
Бланширати спанаћ у кључалој води. Процедити спанаћ и сачувати воду. У загрејаном суду растопити мало маслаца, додати брашно, па залити водом у којој се кувао спанаћ.
Ручним миксером уситните спанаћ и додајте га у суд са водом. Све лагано кувајте. Додајте павлаку за кување и малко млека. Зачините чорбицу и пустите да се кува још 15 минута.