ИМАТЕ ГА У ФРИЖИДЕРУ, АЛИ ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ! Користили сте га само за ОВО, а његова ПРИМЕНА је вишеструка!
Корисно.
Иако га најчешће користимо у прирпеми различитих теста, КВАСАЦ може итекако да буде odlličan савезник у нези коже, косе, ноктију и за побољшање и унапређење нашег здравља.
УПОЗОРЕЊЕ! УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО! Петомесечној беби вадили ЦРВЕ из очију!
ИСКОРИСТИТЕ ГА НА НАЈБОЉИ НАЧИН! Добре стране меда за НЕЖНИЈИ пол: Решите проблеме са ПРОБАВОМ!
ЗА КОЖУ
Пивски и пекарски квасац представљају идеалан извор хранљивих материја. Садржи витамине Ц, Б и Ppi који су задужени да КОЖУ до темеља рехабилитују, док минерали активно хране кожу и чине је еластичном и отпорном. Иначе, квасац садржи 17 витамина, 16 амино киселина и 14 минерала као што су: калцијум калијум магнезијум, цинк, бакар, фосфор и манган...
Прија свим типовима коже и уз помоћ квасца постаје регенерисана, па тако и подмлађена, лепша, хидрирана и отпорнија на спољне утицаје. Квасац има изразита антибактеријска својства па се препоручује у борби против акни. Смирује упале на кожи, регенерише суву и оштећену кожу, помаже код митисера, брише боре и чини кожу меком и лепом.
Довољно је да направите МАСКУ ОД КВАСЦА тако што ћете помешати квасац са млаком водом. Мешајте док не добијете глатку смесу коју можете нанети на лице и оставити да делује 20 минута док се не осуши, а затим исперите топлом водом. Маску увек правите од свежих састојака и можете је користити два пута недељно током два месеца.
У маску можете додавати састојке који ће додатно нахранити кожу. Ово су неки од најчешћих природних састојака које можете искористити:
ИСКОРИСТИТЕ ГА НА НАЈБОЉИ НАЧИН! Добре стране меда за НЕЖНИЈИ пол: Решите проблеме са ПРОБАВОМ!
Лимун – одличан у борби против бора и пега, уједначава тен, храни кожу витамином Ц и препоручује се код масне коже.
Мед – има антибактеријска својства, дубински чисти кожу, спречава упале и уништава слободне радикале. Идеалан за суво лице и одличан против бубуљица.
Јаја – стимулишу процес обнављања ћелија, учвршћују кожу, храни и хидрира лице.
Маслиново уље – спречава исушивање и поправља текстуру коже. Одличан против бора, храни кожу и чини је еластичном.
Овас – храни кожу док амино киселине помажу репродукцију ћелија. Упија масноће из коже и хидрира је.
Зелени чај – тонира лице и побољшава циркулацију. Одличан за осетљиву и иритирану кожу.
Јогурт – има умирујуће својство и одлично негује кожу. садржи антибактеријска и антигљивична својства. Одличан је за све типове коже.
За лице је најбољи пекарски квасац и то свеж који се продаје у коцкицама. Имајте на уму да је рок трајања свежег квасца две недеље. Ако користите квасац из кесице водите рачуна да буде светлобраон и уједначене гранулаже.
ЗА КОСУ
Коса која је третирана квасцем брже расте, постаје јача и отпорнија. Квасац је штити од пуцања и опада знатно мање. Направите МАСКУ ЗА КОСУ ОД КВАСЦА тако што ћете садржај пола кесице квасца ставити у посуду у коју ћете такође додати 2 до 3 кашике топле воде. Оставите да одстоји пола сата, па промешајте. Смесу нанесите на косу, посебно умасирајте у корен длаке. Оставите да делује пола сата и након тога темељно исперите топлом водом.
ЗА НОКТЕ
Захваљујући витамину Б и минералима као што су калцијум, гвожђе, јод и магнезијум којима је квасац богат, НОКТИ постају јачи и расту брже. Доста су мање склону пуцању и листању. Нокте можете неговати уз помоћ квасца на два начина: тако што ћете пити размућен квасац у чаши топле воде и то свакодневно или искористите исту маску за лице, коју ћете нанети и утрљати на нокте, оставити да делује 10 минута и испрати.
СКИДА КИЛОГРАМЕ АЛИ И СПРЕЧАВА РАК: Сви га имамо кући, а ево шта све лечи!
Стравично упозорење! Мистериозна и ретка болест погађа децу и може да изазове парализу
ЗА ЗДРАВЉЕ
Суви пивски квасац представља ризницу хранљивих састојака: беланчевина, амино киселина, угљених хидрата, олигоелемената и наравно витамина и минерала. Квасац садржи и три важна елемента: глутамин који поспешује елиминацију штетних материја, селен који успорава процес старења и хром које је за превенцију дијабетеса и инфаркта.
Захваљујући минералима и олигоелементима који су неопходни за нормално функционисање свих процеса у организму, пивски квасац је одличан додатак природној исхрани. Квасац помаже против стреса, анемије, остеопорозе и других обољења. У привском квасцу су углавном сложени шећери, па се зато може користити и у исхрани дијабетичара.
Такође, квасац има велику дијететску вредност, па се користи у лечењу бактеријских и гљивичних инфекција коже, органа за варење и запаљења јетре. Прородни је регулатор холестерола и природни антивиотик јер контролише бактерије које би могле да буду штетне за организам, а истовремено подстиче учинак бактерија корисних за рад црева.
СТИГЛА ЈЕСЕН, А СА ЊОМ И ОН! Извор здравља: Плод који ЧУВА срце и бубреге - Лечи чак 13 болести!
Можете га користити као зачин, поспите кашичицу квасца преко цереалија, умешајте га у супу, пире и друго јело, додајте у јогурт или у колач који печете. Поред тога, квасац можете помешати са мало топле воде и тако га пити. Једна супена кашика доброг пивског квасца задовољава дневне потребе људског организма.