Изливена ПИТА СА МЕСОМ БЕЗ КОРА и развлачења - Боља и од БУРЕКА, а готова за тили час
Сви ће вам тражити рецепт за ову питу
Када пожелите нешто укусно, а немате времена за компликовану припрему, ова изливена пита са месом савршен је избор. Без потребног развачења кора, једноставно се припрема и доноси богатство укуса које ће задовољити све чланове породице.
Састојци:
- 300 г млевеног меса
- 2 главице црног лука
- 13 кашика брашна
- 3 јајета
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 чаша јогурта (мера је чаша од 200 мл)
- 1/2 чаше уља (мера је чаша од 200 мл)
- Со, бибер, суви биљни зачин по жељи
Припрема:
Прво, очистите црни лук и ситно га исецкајте, затим га продинстајте на мало уља док не постане стакласт. Када се лук омекша, додајте млевено месо и наставите динстање док месо не побели. Зачините по жељи, а затим оставите да се прохлади.
У међувремену, у великој чинији разбијте три јајета и додајте брашно, прашак за пециво, јогурт и уље. Све добро измешајте док не добијете глатку смесу. Када се месо прохлади, додајте га у смесу и све варјачом добро сједините.
Подмажите плех уљем и поспите га брашном, затим улијте припремљену смесу. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени око пола сата, или док пита не добије златну боју.
Када је готова, извадите из рерне и оставите да се мало охлади пре сечења. Ова пита је савршена топла, али и хладна, што је чини идеалним оброком за сваку прилику.
Уживајте у неодољивој изливној пити са месом која ће задовољити ваша чула и оставити вас у потрази за још једним комадом!