Жене у Јапану имају навике које им помажу да задрже витку линију и младоликост!
Да ли сте приметиле колико су Јапанке витке, а тен им увек блиста? Све то дугују изузетно здравима навикама, које не само да се позитивно одражавању на физички изглед, косу, кожу, нокте, већ и на целокупно здравље организма, имунитет и успоравање старења.
Ево у чему је њихова тајна.
Тушираш се УВЕЧЕ непосредно пре спавања? Стручњаци дали ОБЈАШЊЕЊЕ зашто ово НИЈЕ добар ИЗБОР!
Тушираш се УВЕЧЕ непосредно пре спавања? Стручњаци дали ОБЈАШЊЕЊЕ зашто ово НИЈЕ добар ИЗБОР!
РУЖНЕ ДО БОЛА! Ова ОБУЋА је ХИТ овог пролећа, девојке је НОСЕ уз буквално сваку одевну комбинацију!
РУЖНЕ ДО БОЛА! Ова ОБУЋА је ХИТ овог пролећа, девојке је НОСЕ уз буквално сваку одевну комбинацију!
ТРИ РАЗЛИЧИТА НАЧИНА МНОЖЕЊА - Америка, Индија, Кина! Шта мислите КОЈЕ дете има најбржи систем? (ВИДЕО)
ТРИ РАЗЛИЧИТА НАЧИНА МНОЖЕЊА - Америка, Индија, Кина! Шта мислите КОЈЕ дете има најбржи систем? (ВИДЕО)
Једите спорије
У Јапану се током оброка користе мале кашике или штапићи, што помаже да једете спорије и на тај начин лакше одредие када сте заистасити. Успорено конзумирање хране омогућава вашем мозгу да примети да се осећате сито и спречава преједање.
Мање изгледа као више
У Јапану се као оброк сервира више јела, али већина њих је нискокалорична и делује као да сте добили знатно више хране. Током ручка сервирају се три или четири јела, али супа садржи изузетно мало калорија, а порција сушија око 300 калорија. Покушајте да сервирате и ви главно јело уз више мањих порција салата и једну порцију супе.
Тајни састојак
Уз маснију и калоричнију храну Јапанци често једу нешто кисело, јер одређена испитивања показују да сирћетна киселина може помоћи у бржем сагоревању масти. Тајни састојак њихових јела су кисели краставчићи који су присутни у многим оброцима.
Добар доручак, лагана и рана вечера
збор јела за доручак је калоричан, то су на пример пиринач, омлет, лосос на жару или мисо супа. После 16 часова углавном се из исхране избацују грицкалице, аза вечеру се најчешће припрема риба и поврће. Већина Јапанки нема обичај да једе десерт код куће.
Зелени чај
Попијте шољу зеленог чаја уместо ужине. Овај нискокалоричан напитак добро делује на здравље и имунитет, детоксикује организам, али подстиче и сагоревање масних наслага.
Смањите млечне производе и месо
Јапанци једу изузетно мало црвеног меса, већ је њихова исхрана више фокусирана на рибу. Такође, у њиховој трафдиционалној кухињи користи се изузетно мало млечних производа. Црвено месо и млеко су намирнице које садрже пуно масноће, па је важно понекад их ограничити.
Повремени пост
Јапанске често практикују повремени пост који подразумева да један дан конзумирате само воду, чајеве,свеже воће и поврће и тако прочистите тело од токсина, али и мало покренете метаболизам.
Лепота долази изнутра
Многе Јапанке верују да оптимизам, срећа и љубав према себи, имају пуно више удела у лепоти него креме против бора.