Јефтина СМЕСА, направите је за доручак, ЧИСТИ ЦРЕВА, подстиче метаболизам и убрзава процес мршављења
Идеална уколико сте на дијети!
Мршављење може бити тежак и компликован процес уколико сте на строгим и ригорозним дијетама. Исом што лоше длеују на здравље вашег организма, брзо изгубљени килограми се брзо и враћају. Зато је једини проверен начин за мршављење бирање здравих и нутритивно богатих намирница за оброке, као и физичка активност.
Доручак, као најважнији оброк у току дана, може представљати изазов ако се храните здраво. Већина посеже за пекарским производима у журби и недостатку времена, ове калоријске бомбе садрже превише шећера, масти и угљених хидрата. Неће вашем организму пружити потребне нутријенте, већ ће повећати ризик од гојазности.
Због тога се као одличан избор за доручак, ако желите да смршате и храните се здраво истичу пшеничне мекиње. Садрже витамине А, Б, Е, као и минерале попут цинка, фосфора, гвожђа, калијума, натријума и магнезијума.Делују против токсина, одличне су за пробавни систем због влеике количине влакана које садрже. Такође, повољно делују на регулисање холестерола, јачају се зидови крвних судова и повољно могу деловати на хормонални баланс.
Због велике количине влакана, мекиње ће вас дуго заџати ситим, овим оброком нећете унети пуно калорија у организам. Доручак од мекиња није само нискокалоричан, већ је и прилично хранљив, задовољавајући. Мекиње позитивно утичу на пробаву, а самим тим и спречавају накупљање токсина у цревима.
Како користити мекиње за мршављење, односно губитак вишка килограма. Препоручује се да купујете млевене мекиње, потпуно природне, без додатака укуса, арома, шећера. Најчешће се користе у комбинацији са кефиром.
Анастасија Ражнатовић пије МОЋАН ЧАЈ за скидање САЛА и избацивање ТОКСИНА из организма - Смањује и холестерол, а треба га пити ОВАКО
ОВО ЈЕ МАЈКА КАТАРИНЕ ГРУЈИЋ! Певачица јој честитала рођендан - у СЕДМОЈ деценији, а изгледа ДУПЛО МЛАЂЕ (ФОТО)
У једну чашу кефира сипајте кашичицу мекиња. Оставите да одстоји око 20-30 минута, па онда поједите на празан стомак. Кефир је изузетно богат пробиотицима који су неопходни за имунитет и стабилизовану пробаву. Уколико не волите кефир, можете користити и јогурт.
За прављење ове каше погодне су пшеничне, овсене, ланене и ражене мекиње. Раж је потребно пре употребе оставити да одстоји у прокуваној води.