Класична мусака: Традиционално наслеђе на тањиру - Откријте неодољиву хармонију кромпира, меса и зачина (ВИДЕО)
29.05.2023.
08:31
Коментари (0)
Јело које ће нас увек подсећати на наше баке.
Мусака је укусно јело које се може пронаћи у различитим кухињама широм света. Једна од најпознатијих верзија је класична мусака, која се припрема са кромпиром, млевеним белим месом и зачинима. Овај једноставан рецепт пружа основно знање о томе како направити укусну класичну мусаку код куће.
Следите следеће кораке и уживајте у овом традиционалном јелу које ће вас сигурно одушевити својим богатим укусом.
Састојци:
- 500 г кромпира
- 2 пара белог меса, млевеног
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- бибер, со
- слатка паприка
- уље
ЈЕДНОСТАВНЕ ДИЈЕТЕ наших певачица уз које су се ПРЕПОЛОВИЛЕ: Тијана је скинула 45 кг, а уз ову исхрану Наташа није имала ни 60 кг
ЈЕДНОСТАВНЕ ДИЈЕТЕ наших певачица уз које су се ПРЕПОЛОВИЛЕ: Тијана је скинула 45 кг, а уз ову исхрану Наташа није имала ни 60 кг
Глумицу коју СРБИ ОБОЖАВАЈУ муж ухватио у ПРЕВАРИ са СВЕКРОМ - Скандал о којем сви говоре, ево како се ЗАВРШИЛО
Глумицу коју СРБИ ОБОЖАВАЈУ муж ухватио у ПРЕВАРИ са СВЕКРОМ - Скандал о којем сви говоре, ево како се ЗАВРШИЛО
Прелив:
- 1 кашика павлаке
- 2 јаја
- 200 мл јогурта
- 3 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
- Испржите ситно сецкан црни лук на мало уља док не постане стакласт. Додајте млевено бело месо и пржите га заједно са луком док не промени боју. Зачините сољу, бибером и слатком паприком по укусу. Добро промешајте све састојке да се сједине.
- Кромпир ољуштите и исеците на колутове дебљине око 0,5 цм.
- Узмите подмазану дубљу тепсију или ђувеч и сложите половину кромпира у дну тепсије, распоређујући их равномерно.
- Преко кромпира равномерно распоредите припремљено месо и лук.
- Преко меса распоредите другу половину кромпира, такође равномерно.
- У посебној посуди измутите јаја, додајте јогурт, павлаку и мало ренданог качкаваља. Све добро измешајте да се сједини.
- Прелите припремљеним преливом преко мусаке, равномерно распоређујући преко целог површине.
- Ставите тепсију у претходно загрејану рерну на 200 степени Целзијуса и пеците око 50 минута или док мусака не постане лепо запечена и златно-смеђа.
- Извадите мусаку из рерне и оставите да се мало прохлади пре сервирања.
Сада је ваша класична мусака спремна за уживање! Пријатно!