Рецепт за КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА - Направите омиљену традиционалну посластицу на бакин начин (ВИДЕО)
Најбоље док је воће још свеже!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за кнедље са шљивама које сви обожавају.
ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ДРАМЕ ДОК ЈЕ КРАЉИЦА БИЛА НА САМРТНОЈ ПОСТЕЉИ: Чарлс упутио Харију ове оштре речи
ОСТАЋЕТЕ СИТИ САТИМА - Доручак пун ПРОТЕИНА, спрема се за 10 МИНУТА, а састојке имате у фрижидеру
Потребно је:
- 500 гр шљива
- 2 врхом пуне кашике мл. плазме
- 1 врх кашика презли
- 1-2 кашике шећера
- 1 ванилин шећер
- 1 кесица инстант пиреа
- 5-6 пуних каших врхом брашна
- мало брашна за ваљање кнедица
- 1 јаје мало уља
Припрема: Инстант пире скувати по упуству да буде гушће па прохладити. Додати јаје па добро измешати, убацити брашно па замесити. У чинију сипати 2-3 кашике брашна па вадити кашико тесто пиреа и у то притиснути шљиву.
Полако пребацити тесту на шљиву и затворити је рукама уваљати у брашно, а вишак отрести и рукама обликовати кнедлу и ређати у послужавно који сте побрашњивили. Сипати воду у шерпу па посолити. Споштати кнедле са кашиком и oddmah их подићи са дна да се не залепе.
Пустити да ври 7-8 минута па кад испливају и буду баш мекане вадити у пржену плазму, презлу, ванилин шећер. Слушити топле! Сјана старинска посластица