ИМАЈТЕ МЕРУ: Ову количину ЈАЈА смете да поједете за УСКРС
Не претерујте.
Ускршња јаја су саставни део Ускрса, радост како а децу, тако и за одрасле. Ипак, посебну пажњу треба посветити количини јаја коју једете. Никако не бисте смели да претерате са њиховим конзумирањем.
ПРОЛЕЋНИ НАПИТАК: Чај који јача ИМУНИТЕТ и ублажава симптоме АЛЕРГИЈЕ (РЕЦЕПТ)
За ускршње празнике за здраве особе прихватљиво је да поједу до три јаја дневно, али притом треба пазити на укупан унос холестерола из различитих извора. Они који имају проблема са жучи не би требало уопште да конзумирају жуманца.
ОВА намирница даје ЕНЕРГИЈУ и смањује БОЛ, а ЗДРАВИЈА је и ЈЕФТИНИЈА од спортских енергетских пића
Иако су веома корисна у људској исхрани и представљају богат извор протеина, витамина и минерала, јаја не спадају у храну која се брзо вари. За једно јаје потребно је од два до четири сата.
Можете их комбиновати са поврћем, семенкама, маслиновим уљем, а никако са месом. У салатама са јајима не треба додавати мајонез. Најбоље да такве салате буду што мање калоричне, са што више поврћа.
ВАСКРС ЈЕ! Погледајте шта ОБАВЕЗНО морате и шта никако НЕ СМЕТЕ данас да урадите
Немојте да вас збуни боја јаја. Уколико приметите плаво-зелену боју на граници између беланца и жуманца куваног јајета то је само знак да се оно дуго кувало, а не да је покварено, па такво јаје слободно можете да једете.