IMAJTE MERU: Ovu količinu JAJA smete da pojedete za USKRS
Ne preterujte.
Uskršnja jaja su sastavni deo Uskrsa, radost kako a decu, tako i za odrasle. Ipak, posebnu pažnju treba posvetiti količini jaja koju jedete. Nikako ne biste smeli da preterate sa njihovim konzumiranjem.
PROLEĆNI NAPITAK: Čaj koji jača IMUNITET i ublažava simptome ALERGIJE (RECEPT)
Za uskršnje praznike za zdrave osobe prihvatljivo je da pojedu do tri jaja dnevno, ali pritom treba paziti na ukupan unos holesterola iz različitih izvora. Oni koji imaju problema sa žuči ne bi trebalo uopšte da konzumiraju žumanca.
OVA namirnica daje ENERGIJU i smanjuje BOL, a ZDRAVIJA je i JEFTINIJA od sportskih energetskih pića
Iako su veoma korisna u ljudskoj ishrani i predstavljaju bogat izvor proteina, vitamina i minerala, jaja ne spadaju u hranu koja se brzo vari. Za jedno jaje potrebno je od dva do četiri sata.
Možete ih kombinovati sa povrćem, semenkama, maslinovim uljem, a nikako sa mesom. U salatama sa jajima ne treba dodavati majonez. Najbolje da takve salate budu što manje kalorične, sa što više povrća.
VASKRS JE! Pogledajte šta OBAVEZNO morate i šta nikako NE SMETE danas da uradite
Nemojte da vas zbuni boja jaja. Ukoliko primetite plavo-zelenu boju na granici između belanca i žumanca kuvanog jajeta to je samo znak da se ono dugo kuvalo, a ne da je pokvareno, pa takvo jaje slobodno možete da jedete.