Уместо да бацате КОРУ ОД ЈАБУКЕ - употребите је на ова 4 НАЧИНА
Кора од јабуке има вишеструку примену.
Уколико баш и не волите да једете кору јабуке или вам је остала као вишак после спремања колача, ево начина на који је можете искористити.
Направите желе
Јабуке су богате антиоксиданата, посебно у кори. Уствари, готово пола витамина Ц једне јабуке се налази у њеној кори.
Своју дозу антиоксиданата можете добити за доручак са желеом направљеним од кора или чак чипсом од кора.
Све што треба да урадите је да комадиће коре јабуке попрскате са мало воде, шећера и цимета. Поређајте их на плех обложен папиром за печење и пеците у рерни загрејаној на 150°Ц док не постану хрскаве (морате повремено да их окренете).
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/333528/277363710_1782672765269956_7817699809348181089_n.jpg?itok=zWLu4cVl)
Након овога више НЕЋЕ БИТИ ИСТИ ЉУДИ - Млад Месец у Овну доноси велике промене у живот ова четири знака
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/03/14/shutterstock_521649991.jpg?itok=_rR8bJ2j)
Плутон улази у знак Водолије и ту остаје до 2043. ГОДИНЕ! Очекују нас ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ, а ово су ПРОГНОЗЕ за сваки знак
Очистите посуђе
Кора јабуке одлично чисти алуминијумске посуде, јер садрже киселине које растварају нечистоће. Скувајте шаку јабукових кора и оставите да крчкају у посуди коју желите да очистите 20-30 минута. Прљавштина би требало да нестане.
Скувајте чај
Тако ћете најбоље извући много антиоксиданата из кора јабуке, а без шећера. Треба вам шака јабукових кора, три до четири шоље воде, цимета, једна кашика меда и једна кашика лимуновог сока.
У посуду ставите све састојке осим меда и кувајте 15-ак минута. Процедите, додајте мед и добићете савршено здрав напитак.
Освежите ваздух
Јабуке и цимет су многим људима најдражи мириси домаћинства. Скувајте кору јабуке, цимет, ђумбир и лимун. Оставите да испарава док се мирис шири домом.