ЛЕКАР УПОЗОРИО: "Ову намирницу једете СВАКОДНЕВНО, а због ње НИКАДА нећете ИМАТИ ТАНАК струк
Гоји, посебно уколико се припрема са уљем.
Доктор Емир Солаковић, који је постао познат у целом региону због својих савета о здравом начину живота, сада је на друштвеној мрежи Фејсбук, где је веома активан, открио да кромпир и то бели није добар за витку линију.
Травари обожавају чај од ове БИЉКЕ, у потпуности УКЛАЊА ТОКСИНЕ из организма и јача имунитет
ЗОВУ ЈЕ "ЗЛАТНА КРВНА ГРУПА" Ређа је и од НУЛТЕ - има је само 9 донора, а ево по чему је још ПОСЕБНА!
- Сиров кромпир је без дилеме здрав јер је богат витаминима и минералима. Нажалост садржи и шкроб који човек не може варити. У ствари ми немамо ензиме који имају свиње. Да би се кромпир варио морамо га скувати и тако постаје пробављив, истовремено се разграђује његов скроб, повисује му се гликемијски индекс (ГИ). Кад се огули и скува његов ГИ је око 70. Прерада кромпира (нпр.пире) подиже ГИ до 80. Пржени кромпир и чипс имају ГИ 95 и не могу се јести без ризика од гојазности, јер се уље које се користи за пржење може таложити у масне наслаге. С друге стране, кад се скуха у кори, ГИ кромпира може бити 65 (премда је то још увијек високо). Бели кромпир може имати ГИ чак 95 јер садржи врло мало влакана и он је врло лош за струк и треба га по сваку цену избегавати. Ако баш мораш да једеш кромпир, ради то ретко и увек прво поједи влакнима богато поврће врло ниског ГИ - написао је доктор.