LEKAR UPOZORIO: "Ovu namirnicu jedete SVAKODNEVNO, a zbog nje NIKADA nećete IMATI TANAK struk
Goji, posebno ukoliko se priprema sa uljem.
Doktor Emir Solaković, koji je postao poznat u celom regionu zbog svojih saveta o zdravom načinu života, sada je na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je veoma aktivan, otkrio da krompir i to beli nije dobar za vitku liniju.
Travari obožavaju čaj od ove BILJKE, u potpunosti UKLANJA TOKSINE iz organizma i jača imunitet
ZOVU JE "ZLATNA KRVNA GRUPA" Ređa je i od NULTE - ima je samo 9 donora, a evo po čemu je još POSEBNA!
- Sirov krompir je bez dileme zdrav jer je bogat vitaminima i mineralima. Nažalost sadrži i škrob koji čovek ne može variti. U stvari mi nemamo enzime koji imaju svinje. Da bi se krompir vario moramo ga skuvati i tako postaje probavljiv, istovremeno se razgrađuje njegov skrob, povisuje mu se glikemijski indeks (GI). Kad se oguli i skuva njegov GI je oko 70. Prerada krompira (npr.pire) podiže GI do 80. Prženi krompir i čips imaju GI 95 i ne mogu se jesti bez rizika od gojaznosti, jer se ulje koje se koristi za prženje može taložiti u masne naslage. S druge strane, kad se skuha u kori, GI krompira može biti 65 (premda je to još uvijek visoko). Beli krompir može imati GI čak 95 jer sadrži vrlo malo vlakana i on je vrlo loš za struk i treba ga po svaku cenu izbegavati. Ako baš moraš da jedeš krompir, radi to retko i uvek prvo pojedi vlaknima bogato povrće vrlo niskog GI - napisao je doktor.