БАЦАТЕ ЉУСКЕ ОД ЈАЈА?! Када чујете шта можете са њима, чуваћете их као СУВО ЗЛАТО
Само једна половина љуске од јајета задовољава дневне потребе организма за калцијумом.
Већина нас редовно доручкује јаја, а затим само баци љуске, не знајућии да су и љуске употребљиве. Оне су богат извор калцијума, чак 98% љуске састоји се од калцијума.
Љуска од јајета је по хемијском саставу слична костима и зубима, тако да није изненађујуће што су љуске од јаја одличне за кости и зубе.
Да, љуске од јаја су јестиве, е ево начина да их конзумирате.
Оно сто није препоручљиво је да једете љуске чим разбијете јаје. Припрема треба да узгледа овако:
- Прво што би требало да урадите, јесте да их очистите.
- Убаците љуске у јаја у кључалу воду и кувајте их око пет минута, како бисте уништили све бактерије. Важно: не уклањајте мембрану са љуски, јер је она веома хранљива.
- Оставите љуске да се осуше.
- Загрејте рерну на 180°Ц и пеците љуске око 10 минута, како бисте уништили и преостале бактерије. Овај корак можете и прескочити ако сте сигурни да сте кувањем уништили све бактерије. Печење ће љуске учинити хрскавијим, што значи да ће се лакше мрвити.
- Убаците љуске у млин за кафу и мељите их док не добијете фини прах.
- Овај прах можете чувати у фрижидеру и користити га за кости када желите.
Мозете их и самлети у блендеру.
Овај прах можете убацивати у смутије. Најбоље је користити по једну кашику недељно као природни лек за кости, то би требало да вам буде довољно.
ИМУНОЛОГ ОТКРИВА! Овако ДЕЛУЈЕ ВАКЦИНА када је ПРИМИТЕ, а њено ДЕЈСТВО је одложено!
И у добру и у злу: Ово је водич кроз најозбиљнија ИСКУШЕЊА У БРАКУ
Мелем за ПОДИЗАЊЕ ИМУНИТЕТА по РЕЦЕПТУ ЛЕКАРА! Лако се припрема, потребно је неколико састојака!
Можете убацити овај прах у било које јело или сок, укус нећете ни осетити а унећете довољну количину калцијума.