Мађарске ПРЖЕНИЦЕ имају ТАЈНИ састојак због ког су СОЧНИЈЕ од класичних - Када једном пробате само ћете њих правити
Прженице су класичан доручак уз који смо многи одрасли. Мађарски рецепт је нешто мало компликованији али је зато дупло сочнији.
Када помислимо на брзе и укусне оброке, прженице су обично на врху листе. Међутим, мађарске прженице доносе са собом посебан шарм и богатство укуса које класичне верзије једноставно не могу да парирају. Њихова текстура је хрскава споља, док изнутра остају мекане и сочне, захваљујући богатом пуњењу.
Зашто су мађарске прженице лепше од класичних?
Мађарске прженице се одликују својом комбинацијом састојака који пружају јединствену хармонију укуса. Уместо обичног хлеба, користи се топиви сир, који се приликом пржења савршено истопи, стварајући сочну и кремасту унутрашњост. Овај додатак даје прженицама богатство које их издваја од класичних рецепата.
Осим тога, припрема је једноставна и брза, што их чини савршеним решењем за доручак, ужину или вечеру. У наставку је рецепт за мађарске прженице које ће засигурно освојити ваша срца.
Састојци:
- 10 кришки топивог сира
- 300 г изренданог топивог сира
- 300 мл млека
- 100 г брашна
- 4 јаја
- Уље за пржење
Припрема:
1. Припрема смесе: У великој посуди, умутите јаја, па додајте млеко и добро промешајте. Затим, постепено додајте брашно и изрендан топиви сир, мешајући док не добијете глатку смесу.
2. Загревање уља: У тигању загријте уље на средњој температури. Пазите да не буде превише вруће како не би дошло до пребрзог пржења споља док унутрашњост остане сирова.
3. Пржење: У смесу додајте кришке топивог сира и лагано мешајте. Затим, помоћу кашике, сипајте смесу у загријано уље, формирајући мале палачинке. Пржите их 2-3 минута са сваке стране, или док не добију златно смеђу боју.
4. Сервирање: Када су прженице готове, извадите их на папирни убрус да се оцеде од вишка уља. Послужите топле, уз додатак киселе павлаке или умака по избору.
Мађарске прженице су идеалне за све који траже нешто ново и укусно. Њихова богата арома и хрскава текстура учиниће сваки залогај незаборавним. Савршене су за дељење са породицом и пријатељима, а сигурно ће постати омиљени рецепт у вашем дому. Пробајте их и уживајте у овим малим, укусним деликатесама!