Најбржи и најукуснији СЛАНИ ШТАПИЋИ готови за трен ока - СЛАНЦИ су идеални за доручак, а њихова припрема је веома ЈЕДНОСТАВНА
Припрема је толико једноставна да ћете их правити и када вам се жури, а гарантовано ћете уживати у сваком залогају
Ако волите брзе, али и сочне ужине или доручак као из пекаре, ови слани штапићи су прави избор за вас! Са само неколико састојака и минималним напором, можете направити укусан доручак или ужину која ће задовољити све чланове породице. Савршено хрскави споља, мекани изнутра, ови штапићи су идеални уз омиљени јогурт, сир, салату или чак као брза ужина кад пожелите нешто слано. Припрема је толико једноставна да ћете их правити и када вам се жури, а гарантовано ћете уживати у сваком залогају!
Састојци
- глатко брашно 500 г
- свежи квасац 40 г
- кисела павлака 3 кашике
- сунцокретово уље 50 мл
- млеко 250 мл
- глатко брашно 3 кашике
- со 3 кашике
- вода
Припрема
У брашно додај уље, 3 велике кашике павлаке и један свежи квасац који је нарастао. Постепено додај топло млеко и с њим умеси мекано тесто као за хлеб. Остави тесто на топлом док се не повећа (дигне) дупло у волумену. Дигнуто тесто још једном кратко премеси и од њега одвоји куглице величине јајета. Сваку куглицу разваљај као за тортиље па је онда намотај у роладу тј. у сланац. Пре него што сланце ставиш у рерну потребно их је премазати смесом млека и уља. Сланце пеци на 200 степени око 15 минута. Пар минута пре него су готови извади их напоље, посипај сланим преливом и врати у рерну да се заврше. Слани прелив направи од 3 кашике брашна, 3 кашике соли и топле воде. Лагано додај воду док не добијеш смесу мало гушћу од смесе за палачинке.
Савет: Када су сланци готови, покриј их пар минута с крпом да отпусте и то је то. Након што их једном пробаш, више ниједна пекара у граду неће имати довољно добре сланце, у поређењу с овима.