Најукусније ПОСНЕ ШТРУДЛИЦЕ - Рецепт за тесто савршеног надева, разликују се од класичне маковњаче, а најбоље су у посном издању
Штрудле сви волимо, а ове посне штрудлице превазилазе очекивања.
Још један рецепт који можете додати у кућни јеловник посних колача. Штрудлице на постан начин издвајају се укусом, у шта ћете се сами уверити ако испратите поступак припреме.
Састојци за кору:
- 550 брашна
- кора лимуна
- 200 г посног маргарина
- прашак за пециво
- 13 г квасца
- 5 кашика шећера
- 250 мл воде
- прстохват соли
За фил:
- 500 г мака
- 3 кашике џема
- 50 г отопљеног посног маргарина
- 200 мл чаја од камилице
Припрема:
У посуду ставите брашно и нарендану кору лимуна, па изрендајте посни маргарин и придружите смеси. Додајте прашак за пециво, шећер, со, квасац и воду. Замесите тесто.
Завијте га у провидну фолију и оставите у фрижидеру на 15-20 мин.
За фил узмите готову смешу за штрудле. Уколико немате, чистом маку додајте шећер. Помешајте са џемом и чајем од камилице.
Развијте тесто, поделите на дванаест коцки и разрежите ресице на дну. На врху сваке нанесите фил, преклопите и завијте.
Поређајте по плеху, премажите их отопљеним маргарином и пеците на 180-200 степени око 30 минута. Пријатно!