Стари СРПСКИ ЛЕК за ЗАТВОР: Одмах доноси ОЛАКШАЊЕ, напитак се припрема увече, а пије се УЈУТРУ на празан стомак
Реч је о самониклој биљци, има је свуда широм Европе...
Крушина је листопадна лековита самоникла биљка која расте широм Европе, Азије и Америке, чак и на Кавказу на висини до 2000 метара, а опстаје и у Сибиру. Има љубичасто-црне плодове, тј.бобице које су отровне и не смеју се користити у исхрани, док је њена глатка кора лековита. Крушина се још назива и „пасје грожђе“, и „смрдљика“.
ТРИ ПУТА ОПЕРИСАЛА нос да би био савршен и опет пролила сузе: "НИЈЕ ПРОБЛЕМ НОС него глава!"
Оженио СРПКИЊУ, инстистирао да му деца НАУЧЕ СРПСКИ - Славни ГЛУМАЦ прешао у ПРАВОСЛАВЉЕ због супруге
За припрему чаја користи се кора која садржи флавоноиде, танине, пептидне алкалоиде, јабучну киселину, витамин Ц, итд. Од давнина су позната њена лековита својства. Користи се код затвора, за олакшавање пражњења. Подстиче раст пробавног тракта, смањује надутост и регулише варење. Пошто је лаксатив, чест је састојак биљних мешавина које се пију против целулита и за мршављење.
Не сме да се користи дуже од две недеље, али најбоље је да се консултујете с лекаром или фитотерапеутом.
Припрема:
Кафену кашичицу чаја прелити шољом (200мл) хладне воде, загрејати и кратко прокувати. Суд поклопити и оставитие да се охлади, а затим процедите. Попијте увече пред спавање, а по потреби и ујутру пре јела.