Stari SRPSKI LEK za ZATVOR: Odmah donosi OLAKŠANJE, napitak se priprema uveče, a pije se UJUTRU na prazan stomak
Reč je o samonikloj biljci, ima je svuda širom Evrope...
Krušina je listopadna lekovita samonikla biljka koja raste širom Evrope, Azije i Amerike, čak i na Kavkazu na visini do 2000 metara, a opstaje i u Sibiru. Ima ljubičasto-crne plodove, tj.bobice koje su otrovne i ne smeju se koristiti u ishrani, dok je njena glatka kora lekovita. Krušina se još naziva i „pasje grožđe“, i „smrdljika“.
TRI PUTA OPERISALA nos da bi bio savršen i opet prolila suze: "NIJE PROBLEM NOS nego glava!"
Oženio SRPKINJU, instistirao da mu deca NAUČE SRPSKI - Slavni GLUMAC prešao u PRAVOSLAVLJE zbog supruge
Za pripremu čaja koristi se kora koja sadrži flavonoide, tanine, peptidne alkaloide, jabučnu kiselinu, vitamin C, itd. Od davnina su poznata njena lekovita svojstva. Koristi se kod zatvora, za olakšavanje pražnjenja. Podstiče rast probavnog trakta, smanjuje nadutost i reguliše varenje. Pošto je laksativ, čest je sastojak biljnih mešavina koje se piju protiv celulita i za mršavljenje.
Ne sme da se koristi duže od dve nedelje, ali najbolje je da se konsultujete s lekarom ili fitoterapeutom.
Priprema:
Kafenu kašičicu čaja preliti šoljom (200ml) hladne vode, zagrejati i kratko prokuvati. Sud poklopiti i ostavitie da se ohladi, a zatim procedite. Popijte uveče pred spavanje, a po potrebi i ujutru pre jela.