НИЈЕ РИБА, А НИ ПИРИНАЧ - Ова намирница главна је у исхрани стогодишњака, ДУГОВЕЧНИ људи ЈЕДУ је СВАКОДНЕВНО
Нормализује метаболизам, подиже ниво енергије и одговорна је за покретљивост и добро расположење.
Стогодишњаци из Јапана открили су коју то намирницу редовно једу а због које су дуговечни. Ако сте мислили да је реч о риби, преварили сте се. Реч је о намирници коју многи сматрају штетном.
Дуго се веровало да Јапанци дуго живе јер једу много морске рибе и пиринча. Закључак је био да је предност што једу мало меса које је штетно и које убрзава старење.
Међутим, испоставило се супротно. Сами Јапанци су открили да тајна њихове дуговечности лежи баш у месу! Испоставило се да многи стогодишњаци обожавају ову намирницу и редовно је једу!
Месо подиже расположење
По речима јапанског психијатра Хидекија Ваде, месо продужава живот јер доприноси повећању производње серотонина, односно хормона среће. Захваљујући овој ведрини и добром расположењу, старије особе имају жељу да живе активно, па доста ходају, друже се са пријатељима и рођацима, а све су то фактори који помажу да се избегну болести и продужи животни век.
Доктор је такође демантовао тврдњу да исхрана на бази биља, поврћа и воћа, утиче на продужење животног века. Испоставило се да то уопште није тачно. Заправо, сваки пети становник Јапана пати од недостатка протеина у телу. Закључај је да би месо требало да буде саставни део исхране сваке особе, каже доктор.
Предности меса
Научници су раније установили да у одсуству меса у свакодневној исхрани ниво холестерола нагло опада. То, последично доводи до дефицита тестостерона, а који је неопходан не само за синтезу полних хормона, већ је одговоран и за мотивацију и концентрацију.
Ако у исхрану укључите месо, лако можете да повећате ниво витамина Б који подржава рад свих органа и система у телу, смањује подложност стресу и нормализује метаболизам.