ВЕОМА ПРИЈАТНОГ УКУСА
Нутриционисткиња Ивана открила како да ОЈАЧАТЕ КОСТИ и олакшате болове - Ово МЛЕКО подржава и рад ЦРЕВА и смањује ЛОШ холестерол
Сусам је једна од намирница која садржи највише калцијума, зато не губите време већ испробајте овај рецепт. Уз ово магично биљно млеко нутриционисткиња Ивана Шарчевић тврди да ћете имати бројне здравствене бенефите.
Поред тога што је овај напитак здрав, он је и веома пријатног укуса. Они који и иначе воле сусам или Тахини пасту, биће одушевљени.
По саставу црни сусам је рекорд по количини калцијума. У 100 г семена садржана је скоро дневна доза овог микроелемента.
Сусам је богат и антиоксидансима који смањују лош холестерол.
И дугачак је низ бенефита млека од сусама.
Помоћу дијеталних влакана која садржи подржава рад наших црева.
Нутриционисткиња и фитнес тренер Ивана Шарчевић, открила је рецепт за ово биљно млеко које доноси велике бенефите по наше здравље.
250гр црног сусама потопљеног у 500мл воде преко ноћи или пар сати.
Испрати га и додати 300мл воде. Ставити у блендер. Потом додати још 600-700мл воде када у блендеру буде кашаста смеса. Добро самлети.
Процедити кроз газу. Додати 3 кашике меда, кашичицу цимета.
Сипати у флашу и држати у фрижидеру 3-5 дана.
Од остатка сусама направите куглице. Тако што ћете додати урме и уситњено коштуњаво воће.