Обланде са ЈАФОМ идеалне су за ПРАЗНИЧНУ трпезу - Једноставно се припремају, а толико лепо изгледају да ће вас СВИ питати за рецепт
Укусни и лепи "на око"
Када се приближава слава и празници, припрема трпезе постаје посебно важна и узбудљива активност. У потрази за једноставним, а истовремено елегантним и укусним посластицама, обланде са јафом истичу се као савршени избор.
Ове лагане и сочне посластице не само да ће обогатити вашу славску или празничну трпезу, већ ће и очарати све присутне својим изгледом и укусом. Њихова припрема је брза и једноставна, што их чини идеалним решењем за све који желе да импресионирају госте без превише стреса. Са богатом кремастом текстуром и савршеним спојем састојака, обланде са јафом доносе дашак традиције и савременог уживања у сваком залогају.
У наставку, открићемо како да лако припремите овај деликатес и учините своју славу незаборавном.
Потребно је:
400 г шећера
3 дл воде
250 г маргарина
100 г чоколаде
400 г млевена кекса
200 г млевених ораха
300 г jaffa кекса
2 листа већих обланди
Припрема:
Шећер и воду прокувати да се шећер истопи, па додати маргарин и чоколаду да се истопи. Скинути са ватре па умешати млевени кекс и млевене орахе. Прохладити масу и филовати обланде. На један лист обланде ставити 1/2 фила поређати јафа кекс, па ставити други део фила и поклопити листом обланде. Оптеретити нечим тешким и оставити да се охлади.