ОПРЕЗНО СА ЛУБЕНИЦОМ! Постоји ОПАСНОСТ од БАКТЕРИЈЕ, одмах након куповине урадите ово, избегните озбиљне компликације
Обратите пажњу!
При куповини лубенице многи воде рачуна о детаљима како би изабрали одговарајућу, слатку и освежавајућу. Пре него што је сервирате и послужите сигурно је и охладите у фрижидеру или замрзивачу. Неки имају обичај и да је држе у кофи пуној хладне воде.
Међутим, оно на шта се ретко обраћа пажња је хигијена. Кора лубенице се не једе, међутим мора бити перфектно чиста конзумације, а ево и зашто.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/18/shutterstock_1991781773.jpg?itok=zbx2pnXq)
Може ИЗАЗВАТИ АЛЕРГИЈСКЕ РЕАКЦИЈЕ! Нутрициониста открива, ЕВО колико је заправо ЗДРАВ АВОКАДО
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/18/shutterstock_1407013136.jpg?itok=kZTIUYGs)
РАВАН СТОМАК без гладовања: Уз помоћ малог додатка исхрани решите се НАДУТОСТИ и убрзајте МЕТАБОЛИЗАМ
На кори лубенице могу се наћи бактерије које изазивају листериозу. Симптоми: дијареја, грозница, бол у мишићима. Нарочито је опасна за осетљиве категорије: труднице, децу и старије. Када сечете лубеницу преко ножа бактеријама заразите "месо" које једемо.
Пошто је лубеница слатка, бактерије се брзо размножавају. Да би били мирни лубеницу би чим је донесете кући требало добро истрљати под млазом воде.