ОВО брашно регулише ПРОБАВУ, снижава ХОЛЕСТЕРОЛ и од њега се праве најбоље ПАЛАЧИНКЕ (РЕЦЕПТ)
Не садржи глутен.
Хељда потиче из Азије, а код нас се користи као житарица иако то заправо није.
Четири ствари које ће вам се десити ако будете ПОСТИЛИ једном недељно!
Потрошња ове биљке већ је стварно разнолика и то у многим земљама. Ботанички припада у категорију зељастог поврћа док се у неким културама сврстава међу воћке.
СУПЕР КОРИСНО: 5 идеја које ће вас натерати да попијете 8 ЧАША ВОДЕ дневно!
Веома је храњива, а у кулинарству се сматра житарицом. Ради се о семенкама величине оних од пшенице, али мало занимљивије троугласте форме. Најчешће се користи као замена за пиринач или се од ње праве каше. Хељдино брашно може бити тамније и светлије боје и не садржи глутен.
Хељда је храна богата влакнима. Осим тога у себи садржи и есенцијалне аминокиселине, витамине, протеине, угљено хидрате и мали број калорија.
Она тако може да помогне у смањивању нивоа шећера у крви, спуштању високог притиска и холестерола. Осим тога ће одржавати здравље крвних судова и читавог кардиоваскуларног система те смањивати ризик од настанка рака. Производи с хељдиним брашном помоћи ће у јачању концентрације и памћење. Осим што чисти крв, помаже и у пробави у смислу чишћења црева и нормализовања метаболизма.
ЛЕТО ЈЕ НА ПРАГУ: Откривамо вам РЕЦЕПТ који ће учинити да ваше тело изгледа САВРШЕНО!
Како се користи хељдино брашно?
Хељдино брашно је одлично за коришћење уз обично брашно које користите. Ако га додајете за прављење теста за палачинке или хлеб и пецива, осетићете како тесто има нежнију структуру и укус маслаца. Уз то ће бити и нутритивно квалитетнији.
БРЗО И ЕФИКАСНО: Уклоните зубни КАМЕНАЦ са ова ДВА САСТОЈКА!
Ако желите да правите палачинке од хељдиног брашна, потребни су вам ови састојци:
- 100 грама хељдиног брашна
- 100 грама пиринчаног брашна
- 25 грама шећера
- пола кашичице соде бикарбоне
- пола кашичице соли
- 25 грама маслаца
- 350 мл млека или воде (најбоље је пола – пола)
Припремају се тако да у једној посуди помешате суве састојке, а у другој млеко и маслац. Након тога помешајте све заједно и оставите да стоји 30-ак минута. Уколико вам је тесто превише густо можете додати још млека. Густина треба да буде као и код обичних палачинки. А пеку се исто као и обичне палачинке.
ПРОЦУРИЛО: Ово је СПИСАК Орлова за Мондијал! Изненадиће вас број играча из ВЕЧИТИХ ривала! (ФОТО)
Хељдино брашно за нормализацију пробаве
У неким случајевима се хељдино брашно може користити за побољшање читавог метаболизма, посебно ако се узима у комбинацији с кефиром. Овакав напитак треба да се једе ујутро, пола сата пре јела. Након тога не би требало да једете барем три сата. Ако вам је превише кисело можете да га засладите с мало меда. Овакав напитак се треба користити 14 дана.