Ово је тајна праве КАФАНСКЕ КУПУС САЛАТЕ - Ево како да добијете савршен укус, права мера зачина
Уз неколико трикова постижете најбољи укусу, извуците максимум из ове салате.
Тајна добре салате од купуса само је делом у количини, а више се крије у чињеници да насецкани (или нарендани) купус одстоји дуже него кад ми спремамо код куће за ручак.
Кухињско особље, наиме, уситни сам купус унапред, а понекад се и зачини већа количина.
То даје времена поврћу да отпусти воду и омекша под деловањем соли и сирћета па је резултат супер укусна салата.
Уз пар трикова, лако ћете постићи исти укус.
Састојци:
купус
со
шећер
јабуково сирће
маслиново уље
бибер
Припрема:
Насецкајте купус што тање (или га нарендајте), па га овлаш посолите и лагано изгњечите руком.
Додајте на врх ножа шећера па измешајте виљушком и кашиком и, ако је могуће, оставите салату да одстоји бар десетак минута.
Сада прелијте са мало јабуковог сирћета и маслиновог уља па добро измешајте и побиберите.
По жељи, додајте и мало першуна - за декорацију!