ОВО НИСИ ЗНАЛА: 5 производа у којима има више витамина Ц него у НАРАНЏИ!
Здравље пре свега.
Али, постоји много неочекиваних производа у којима је витамина Ц много више него у поморанџи и лимуну. Да би се изборили са стресом, временским условима и болестима, свакој особи је потребан витамин Ц.
Научници су израчунали дневну дозу потребну за различите групе људи. На пример, одраслима се препоручује да користе 45,0 - 70,0 мг, а деци 40,0 - 50,0 мг, у зависности од старости.
Која "природна" храна садржи пуно витамина Ц?
ОПРЕЗ! Ово никако не смете јести после 19х ако желите витку линију!
ШИПАК
У 100 грама сушених бобица налази се 1200 мг витамина Ц. Поред тога, шипак је изузетно богат антиоксидансима. Корисне особине се задржавају, у сувом и свежем облику.
ЦРВЕНА И ЗЕЛЕНА ПАПРИКА
Црвена паприка садржи 4 пута више аскорбинске киселине него поморанџа - око 250 мг. Зелена паприка садржи 120 мг. Додатни бонус су витамин А и антиоксиданси.
ПАСЈИ ТРН
У 100 грама ове биљке се налази 200 мг витамина Ц. Осим тога, њена велика предност је да се може чувати дуже време у фрижидеру.
ЗА БУЂЕЊЕ БЕЗ ПРОБЛЕМА: 4 мини тренинга који ће вас напунити енергијом за цео дан
ЈАБУКЕ
100 грама јабуке садржи 165 мг аскорбинске киселине, као и многе корисне минерале и витамине: гвожђе, калијум, манган, магнезијум, калцијума и витамин Е, Б1, Б2, Б6 каротин.
Ово су хороскопски знаци који најчешће ПОСТАНУ СЛАВНИ!
ПЕРШУН, МИРОЂИЈА
Само 100 грама першуна садржи 150 мг витамина Ц. Ово мирисно биље је богато витаминима Б, PP, А, провитамином А, а садржи и фолну киселину. Штавише, у першуну се налази калцијум, калијум, натријум, магнезијум, гвожђе и фосфор.