ТРИК ОД ПАР МИНУТА, НЕ ЗАХТЕВА никакав велики посао! Ево КАКО да БРЗО и лако ОЧИСТИШ паприке
Без муке!
Ајвар је један од омиљених намаза који се припрема за зимницу. Међутим, није га једноставно направити и око њега има доста посла, а најнапорније за домаћице је и ољуштити паприке, између осталог.
Иако је печена паприка меке текстуре, њена кожа је тврда и опора и не доприноси ни укусу ни изгледу јела које се припрема.
Припремите САТАРАШ по бакином рецепту, идеална ЗИМНИЦА може и да се заледи (ВИДЕО)
Напитак који БРЗО СМИРУЈЕ НЕРВОЗУ: Невероватан природни лек против стреса који се ЈЕДНОСТАВНО СПРЕМА
Одмах након печења, паприке ставите у посуду и поклопите како би се добро потпариле, овако ће се много лакше отребити.
Чиме ћете их покрити, зависи од вас. Можете их убацити у дубоку чинију и прекрити пластичном фолијом или ставити у лонац и прекрити поклопцем. Исти је резултат и ако их затворите у папирнату врећицу или пластичну кутију за храну. Можете их једноставно покрити и крпом.
Паприке ће испустити вишак течности и паре, а то омекшава кожицу и омогућује вам да је ољуштите без муке. Можете их љуштити прстима или папирнатом кухињском салветом ако се бринете да ће вам на кожи остати мрље. Ако желите задржати арому дима, паприке гулите у чинији са водом, а после воду искористите приликом припреме јела.
Паприке не треба држати поклопљенима дуго, него тек толико да се прохладе, довољно да их можете држати у руци и да се не опечете. Просечно је то око 15 минута за мање количине, односно око пола сата за веће количине.
Кад их очистите, спремне су за припремање. Можете их насецкати као додатак умацима, салатама, печеном месу или другој храни у којој желите да осетите слаткасту арому уз ноту дима, или их укувајте у сласни ајвар.